Nya iPad Pro med M4

Från sajten:
image

Utöver iPad Air så har Apple även presenterat en ny uppdaterad variant av iPad Pro, som är tunnare, lättare och snabbare än någonsin. Den är Apples tunnaste produkt någonsin.

Uppdaterad kamera och nytt skärmalternativ

De nya ‌iPad Pro‌-modellerna erbjuder en betydligt tunnare design och en något större skärm. Den finns i storlekarna 11 och 13 tum. 11-tumsmodellen är 5,3 mm tunn, medan 13-tumsmodellen är 5,1 mm tunn. ‌Höljet på iPad Pro‌ är tillverkat av 100 % återvunnet aluminium och kommer i färgerna silver och rymdsvart. ‌

Den nya OLED-skärmen på iPad Pro använder två paneler i en tandemdesign för att leverera ännu bättre ljusstyrka. Nya iPad Pro har en OLED-skärm som klarar av upp till 1600 nits HDR-ljusstyrka, med ljusare höjdpunkter och djupare svärta jämfört med de gamla mini-LED-panelerna. Apple kallar detta för “Ultra Retina XDR”. OLED-panelkomponenten är tunnare och lättare, vilket möjliggör den nya övergripande industriella designen. Apple erbjuder också ett antireflexglas med nanotextur för första gången på iPad. ‌

Apple har även uppgraderat kamerorna i nya iPad Pro för att ta bättre bilder och en adaptiv blixt som förbättrar dokumentskanning. Den främre kameran flyttas till långsidan av enheten, vilket möjliggör ett bättre perspektiv för FaceTime-samtal. Utöver det får den bakre kameran nu även ProRes-videoinspelning och Smart HDR 4.

Ännu snabbare med M4

iPad Pro tar steget till M4, ett stort kliv från dess tidigare processor. M4-chippet har en ny bildskärmskontroll som driver OLED-skärmen och medför CPU- och GPU-framsteg. Den nya 10-kärniga processorn erbjuder upp till 50 % mer CPU-prestanda jämfört med den tidigare M2 iPad Pro. M4 är baserad på en andra generationens process på 3 nanometer.

För första gången ger M4 GPU:n ray tracing och mesh shading, vilket resulterar i upp till 4x snabbare renderingsprestanda jämfört med M2. De nya maskininlärningsacceleratorerna för Neural Engine och CPU gör M4-chippet extremt kraftfullt för AI. Vidare förbättrar den nya designen enhetens värmeavledning med upp till 20 %, vilket ger en total 4x prestandaökning jämfört med den tidigare generationens iPad Pro.

Mer lagring men till ett högt pris

Nya iPad Pro börjar på 256 GB, vilket är en ökning av baslagringen. 11-tumsmodellen kostar från 14495 kronor och den nya 13-tumsmodellen börjar på 18995 kronor. För att kunna välja nanotexturglas måste du gå upp till minst 1 TB i lagringsutrymme och då börjar priserna på 24295 kronor för 11-tumsmodellen och 28795 kronor för 13-tumsmodellen. De finns att beställa från och med idag, med leverans den 15 maj.

Trodde vi skulle slippa se Apple hoppa på "AI"-tåget.

5,1 mm tunn vid kameran är imponerande... För det är ju tjockaste stället som räknas.

Såg nån recensent som hävdade att Apple inte jämför M4 mot M2 istället M3 för att prestandahoppet är jättelitet.

Det borde göra M3 generationen Ipad väldigt prisvärd.

1 gillning

I detta fall är det relevant för Apple att jämföra mot M2 eftersom förra modellen av iPad Pro hade M2.

Det blir svårare för Apple att visa bra siffror när nya MacBook släpps, eftersom den idag har M3.

Vilken? Det finns ingen iPad med M3 chip.

Klickade i den värsta 13" med nya pennan och magic keyboard. Landade på 44K, finns det verkligen folk som slantar upp så pass?

De finns nog, men måste vara få.

Bara att sälja en klocka eller två!

Kommer aldrig på fråga, mkt nöjd med min 12,9 PRO M1.

Olyckor händer så lätt, har jag hört.

Inget jag känner till något om. :joy::joy:

MKBHD sätter huvudet på spiken :blush:

Är det tidpunkten som fick dig att äntligen se att höga siffror inte är så viktigt :slight_smile:

1 gillning

2 inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Apple vs resten

Kanske de sätter MacOS i plattorna så småningom?

Såg nu att den kommer med två olika M4 chip och ram. Vill man ha den bästa med kraftfullaste cpun och 16Gb ram istället för 8Gb måste man köpa 1Tb eller 2Tb versionen. Kostar verkligen att ligga på topp!


1 gillning

Denna säger allt :blush:

Godvwins lag 2. Den som nämner Steve Jobs förlorar.... Det är så fantasilöst och så publikfriande att dra upp gamla "sanningar" från Steve Jobs.

3 gillningar

Från sajten:
image

iPad Pro har nyligen visats upp och då även Apples skärmteknik där de går över till OLED men trots detta så finns inget always nn-läge.

Always On finns till både iPhone och Apple Watch och det fungerar som så att uppdateringsfrekvensen dras ned och endast vissa delar av skärmen är på, detta tack vare OLED-tekniken. Nu när iPad Pro fick OLED-skärm så har många hoppats på att även iPad Pro ska få ett always on-läge men så är inte fallet.

Detta kan dock ändras i det kommande iPadOS 18 som kommer visas upp på WWDC i juni och det vore nästan konstigt om Apple valde att inte inkludera det. Med always on igång så går det att se notiser, klocka och information från sina widgets utan att behöva väcka enheten.

Via 9To5Mac

Always On på en klocka kan jag förstå, men på telefonen är det ju en totalt meningslös funktion. Ännu mer meningslöst på en padda kan jag tycka.