WWDC 2022 (MacBook Air M2 börjar säljas)

Här har vi en samlingstråd för allt som rör WWDC 2022 där vi kan skriva om vad vi hoppas Apple visar upp både i mjukvara och hårdvara.

Från sajten:
image

WWDC är exakt en vecka bort och ibland har vi turen att få lite hårdvara att titta på utöver all ny mjukvara Apple visar upp.

Mark Gurman skriver i sitt senaste nyhetsbrev att om det kommer visas upp någon hårdvara på WWDC så handlar det om en Mac. Han ska ha information om att Apple har siktat på att lansera MacBook Air med M2-chippet på WWDC men på grund av nedstängningen i Kina på grund av Covid så har det ställt till det en aning. Nästa MacBook Air ryktas komma i en rad nya färger och kommer precis som sin föregångare inte ha några interna fläktar.

Om Apple visar upp en ny MacBook Air eller inte får vi se den 6 juni när WWDC går av stapeln. Vi kommer som alltid köra en livesändning på vår YouTube-kanal där vi samtidigt som eventet är igång analyserar och pratar om det som Apple visar upp. Så missa inte att prenumera på vår YouTube-kanal så du får en notis när vi drar igång.

Via Bloomberg

3 gillningar

En HomePod. Man får kanske nöja sig med en som kommer kosta ca 2000 i Sverige, även om jag skulle önska mig en förbättrad klassisk HomePod. Men de var väl för dyra..:disappointed_relieved:

1 gillning

Tittade i en gammal artikel från MacRumors och såg lite intressanta detaljer gällande namngivning av nya macOS, som jag själv inte har tänkt på innan. I artikeln listas flera möjliga namnval för nya macOS, men också sådana som Apple redan ”förbrukat”.

Kvar i den högen av möjliga namn finns

 • macOS Redwood
 • macOS Mammoth
 • macOS Pacific
 • macOS Diablo
 • macOS Miramar
 • macOS Rincon
 • macOS Redtail
 • macOS Condor
 • macOS Grizzly
 • macOS Farallon
 • macOS Tiburon
 • macOS Skyline
 • macOS Shasta
1 gillning

Låter lite udda att de skulle lansera en Mcabook Air på wwdc då det är en konsumentdator.

1 gillning

Den enda hårdvara vi kommer får se är nog en "sneak peek" av Mac Pro. Resten blir mjukvara.
Det är min gissning.:nerd_face:

2 gillningar

Inte alls! De visade faktiskt upp Macbook Air på WWDC 2012 och 2013 :slight_smile:

Konsumentprodukter har ju visats upp många gånger på WWDC genom åren, iPhone 3G 2008, 3GS 2009, iPhone 4 2010, 2017 fick vi HomePod, MacBook, iPad och iMac, 2020 presenterades M1 (bara chippet).

8 gillningar

Det verkar också som att Apple bjudit in en del press till Apple Park nästa vecka. Både Jason Snell och Myke Hurley från podcasten Upgrade kommer vara på plats.
Så även om covid har ökat lite i Kalifornien kommer Apple ha både utvecklare och press på plats.

Där ser man. :slightly_smiling_face:

1 gillning

Vilken kunskap. :smiling_face_with_three_hearts:

Sannerligen

John Gruber - Talk Show Live i samarbete med Apple.
https://events.apple.com/ms/xww6uj7woR0X9A3Z96UMQURVdH60MurN7MAvJSY75sHQxWqaTEhMjEmalXqC7MMJuZhb5crV2eh2OE_FA2irXhcGlvVfbeOSca2wjYDoLAT3M31zKTkWyQlOYRY6wOlCnw/registration

Från sajten:
image

Det har tidigare funnits rykten om att Apple filar på en egen sökmotor.

Ett sådant rykte har åter fått luft efter att Robert Scoble twittrat om att Apple är i görningen med att ta fram en söktjänst på webben. Men först i januari 2023 kommer vi att få tillgång till den om vi får tro Robert Scoble.

TechRadar kan vi läsa att ryktet delvis baseras på konversationer med källor och delvis på slutsatser. Scoble har ett historia av att twittra saker och sedan ta tillbaka det. Juni 2021 påstod han att vi skulle komma att få se Apples VR glasögon på WWDC 2022 och en ny iPod till jul bara för att sedan twittra ut “Consider anything I say about Apple as untrustworthy, But it is informed.” Och vi vet alla vad som hände med iPod.

Om vi kommer få se Apple utöka Siri och spotligt till att även inkludera en websidebaserad söktjänst återstår att se men det skulle inte vara första gången som Apple lämnar Google i dammet och startade sin egen tjänst.

Via: AppleInsider, TechRadar

1 gillning

Alla har väl sett bilden på Robert Scoble i duschen.:joy:

1 gillning

A trustworthy man

Från sajten:
image

Tre appar är vad nuvarande iPadOS 15 erbjuder samtidigt och med lite tur kan det bli fler med större frihet till hösten.

Det är bara några dagar kvar tills WWDC kickar igång och förhoppningarna är stora. Inte minst på iPadOS som många hoppas kan komma ikapp macOS på flera punkter. Just när det kommer till multitasking på iPadOS så kan man antingen ha fullskärm med en app, två appar sida vid sida och även ha ett flytande fönster för en tredje app.

I know better than to get excited about improvements to iPad, because we’ve been burned so many times…

But WebKit just added infrastructure for a ‘multitasking mode’ on iOS that sure looks like it’s a system toggle that enables freely-resizable windows https://t.co/NBNGhHiaxB

— Steve Troughton-Smith (@stroughtonsmith) May 26, 2022

Nu har utvecklaren Steve Troughton-Smith hittat källkod i WebKit som pekar mot att detta utvecklas ytterligare i nästa iPadOS. Där har han hittat att en inställning som ska möjliggöra att användare kommer kunna ha valfri storlek på fönster. Något som säkerligen kommer välkomnas av många och om det visar sig stämma ska det bli intressant att se hur många fönster Apple kommer tillåta samtidigt.

Via: Engadget

2 gillningar

Flytande fönster och FCP så är vi i hamn!

2 gillningar

Det vore inte helt fel med en till söktjänst för att konkurrera med Google, Apple har i alla fall musklerna för det.

3 gillningar

I dag skulle det vara fantastiskt med en söktjänst som inte är full av reklam

1 gillning
 1. Startpage.com
 2. Klicka på dölj marknadsföringsbudskap
 3. Sök
2 gillningar