Video: Så ersätter iPad Pro datorn nu då?

Väldigt intressant sammanfattning!

Jag har också haft min iPad Pro 11" med Magic Keyboard i ganska precis 3 månader. Jag har inte försökt ersätta min jobbdator utan bara min privata MBP och tycker att det har funkat utmärkt, inte 100% men helt ok.

Jag håller med om det mesta du säger och ser tre områden som stökar till det:

  • Tredjepartsappar: Många stödjer inte tangentbord och mus eller är helt enkelt extremt inkonsekventa. Excel skulle vara helt ok om dom bara stödde tangentbord och mus ordentligt, men det har fått mig att använda Numbers istället. Photoshop funkar ok (men med nya arbetsflöden) och jag skulle hemskt gärna se att både InDesign och Illustrator fanns till iOS också.
  • Multitasking: Oerhört svårt att förstå och använda på ett rimligt sätt. Split view, när kan man ha multipla instanser av samma app etc. Har sett en del konceptvideos som verkar intressanta men här behöver Apple ta sig en rejäl funderare om iPad ska kunna ersätta en Mac.
  • Filer: Känns rudimentärt fortfarande och kräver väldigt mycket mer energi än att hantera filer i Finder. Förstår att tanken är att man inte ska behöva hantera filer speciellt mycket i iOS utan att det ska ske automagiskt men riktigt så enkelt är det ju inte… Men för att ge lite reel feedback till dig @LarsEinarsson drag-and-drop funkar i Column View samt med två Filer öppna i Split View. Flera PDF:er går ju också bra med flera instanser av Filer öppna (även om det ibland är oklart hur man öppnar flera instanser…)

Som sagt, för jobb byter jag inte ut min Mac än på ett par år minst. Hemma så fungerar iPad-only (om än med viss frustration) men uppsidorna är också många flexibiliteten är kanon och kombon av en platta och en laptop är svårslagen.

Jag återkommer med en längre utläggning om detta när iPadOS 14 släpps. Gick över till iPad som primär dator för flera år sedan.

1 gillning

Min tanke är att gå över till iPad när Macbook 12:an från 17 pensioneras. Men som rostig DJ behövs möjligheten att föra över köpt musik till USB, kanske löses med att köpa från Bandcamp istället för iTunes.

Ipad kan väl inte ersätta en dator för dom som vill jobba på riktigt.

Jobba på riktigt?
Jag som jobbar verksamhetskonsult, använder webblösningar + Office.
Valde MacBook Air i början av 2019 när jag bytte jobb. Hade jag vetat det jag vet idag (har iPad Pro privat) hade jag utan problem klarat mig med iPad Pro i jobbet.

1 gillning

Får se om de går att gå ifrån Mac till iPad helt :stuck_out_tongue:

Jag har gått helt från Mac till iPad privat sen förra sommaren, men har kvar en Mac som jobbdator. Funkar kanon.

1 gillning

Sen jag fick ett Brynge till min 11 Pro så har det inte blivit mycket knappande på macen…

2 gillningar

Kört iPad Pro sedan 2018. Saknar inte min mbp en sekund :slightly_smiling_face:

Får man se en minirecension här i bubblis vid tillfälle?

Absolut! Älskar det :heart_eyes:

Går absolut :slight_smile:

Jag har kört så sedan iPad Pro 2018 kom och har aldrig blickat bakåt.

1 gillning

Missar ni inget? Känns som de går snabbare allt med en dator, menar inte att dator i sig är snabbare utan att man gör allt snabbare bara. Kanske är en vane sak. :slight_smile: men ser fram emot en iPad Pro framtid

Exakt det där är problemet för mig, det känns som man får ta stora cirklar runt varje uppgift som skall göras istället för att gå an uppgiften direkt. Har provat så många gånger att köra enbart iPad men går inte. Det skall bli kul att se vad som blir nytt med iPadOS under WWDC.

1 gillning

ah :smiley: jag tror på en framtid med iPad. såg också de går att redigera foton direkt på extern utan att exportera över till iPad först genom Lightroom vilket e najs.

Ja kanske, är en svår balansgång för Apple det där, de vill nog inte göra den för lik heller för då tappar de intäkter på deras datorer. Tror alltid att iPad i någon form kommer vara lite stökigare än en renodlad dator.

Håller helt med dig! Jag anser att det största problemet är filhanteringen. Jobbar man mycket med separata filer (som jag) så är Filer i iPadOS vansinnigt mycket begränsande och tidsödande jämfört med Finder i macOS.

Å andra sidan om man jobbar väldigt app- och/eller webbaserat kan jag tänka att iPad går väldigt bra att ersätta en mac.

Nog måste Apple ge Filer lite kärlek iom iPadOS 15 eller vad tror ni? I iPadOS 14 hände ju i princip ingenting jmf m iPadOS 13…

Jag har både iPad Pro med Magic Keyboard och MacBook Pro M1 och det är en enorm befrielse att sätta sig bakom en mac om man ser till tidsvinsten. Men man kan absolut göra allt även på en iPad! Och rent hårdvarumässigt är iPad Pro med Magic Keyboard en fantastisk maskin.

2 gillningar

Jag tillhör också de som testat att leva med iPad istället för laptop i arbetslivet. Men det blev för bökigt. Nu var det några år sedan och då telefonerna blivit bättre och större och laptop bättre och “mindre” så känns det som att jag enkelt kan ta med min 13" laptop. iPaden fyller inte samma funktion längre. Även om den, mot förmodan, idag skulle kunna ersätta laptops.

3 gillningar

Kan A12Z Bionic i iPad Pro 12.9" jämföras med en M1 Mac? Eller är de med en Intel jämförelse i snabbhet, om ni förstår vad jag menar.

Det skulle jag inte säga, sedan skiljer ju användarmönstret från person till person. Jag kan göra allt jag behöver på min iPad Pro, allt från mer avancerad foto redigering till annat.