Strava kommer till Huaweis klockor

Från sajten:
image

Huawei presenterade precis att de inleder ett samarbete med Strava gällande sina bärbara träningsprodukter.

När Huawei startade sin egen app-butik lyste träningsappen Strava med sin frånvaro. Många löpare förlitar sig på Strava för att registrera sin träning och utmana sina vänner. För att använda Strava tillsammans med Huaweis smarta klockor har vi varit tvungna att använda olika tredjepartsappar för att gå runt avsaknaden av en ordentlig Strava app.

Men nu blir det äntligen en ändring på det hela. Exakt när vi kan räkna med att kunna få tillgång till funktionen är inte offentligt än. Men nu vet vi i alla fall att det är på ingång.

Källa: Pressträff Huawei

Från sajten:
image

Efter en lång väntan har integration med strava kommit till Huawei hälsoapp.

Under IFA-mässan i Berlin i år kom Huawei med nyheten att Strava till sist skulle komma att integreras med deras träningsklockor. Under alla test vi gjort med Huaweis klockor har integrationen till Strava lyst med sin frånvaro. De flesta tillverkarna har sina egna sociala plattformar för att tävla mot vänner. Men utöver att det kräver att vännerna investerat i en klocka från samma tillverkare låser det in användarna att fortsätta använda just det märket om man vill ha kvar översikten över sin träning.

Med Strava går det istället att samla all sin träning och få ta del av vännernas. Strava har även flera roliga och viktiga funktioner så som förslag på nya rundor och olika utmaningar.

För att aktivera integreringen med Strava gör vi så här:

  1. Öppna Huawei Health
  2. Gå till fliken “jag”
  3. Gå till “sekretesshantering”
  4. Gå till “Datadelning och auktorisering”
  5. Länka här Strava