Huawei GT 3 håller hela vägen fram.

Från sajten:
image

Huawei GT 3 är den senaste i raden av klockor från tillverkaren som imponerar på många områden. För oss är det batteritiden och skärmen som verkligen står ut.

Huawei GT kom år 2018, sedan dess har vi fått se GT 2 och GT 2 Pro. För varje generation har klockorna blivit bättre i operativsystemet, kopplingen till mobil har blivit stabilare och sensorerna fler.

Huawei GT 3 är en smart klocka. Den är rund, har GPS men ingen egen uppkoppling utan synkroniseras mot din telefon. Utöver att visa tiden är den tänkt att användas dygnet runt, till träning, sömn och hälsa. Det här är ett segmentet som har funnits ett tag och marknaden börjar bli ganska full. Men Huawei GT 3 lyckas ändå vara intressant.

Klockan kommer i två storlekar, 46 mm med en 1,43 tums rund display med en upplösning på 466×466 pixlar. Den andra storleken är 42 mm på 1,32 tum. 46 mm är något mer robust medan klockan på 42 mm är mer smäcker. GT 3 46 mm kommer i tre olika varianter, Elite (stål), Active (svart) och Classic (brun) Classic har en läderrem, Active är svart med svart gummirem och Elite har en metallänk. Vi har testat Elite Edition.

Huawei G3

Skärmen

Skärmen är en AMOLED skärm som är ruskigt ljusstark. Skärmen är så pass ljusstark att man vid första anblick tvekar inför om det är en display eller faktiskt en klocka. Med en bild som bakgrund ser det ut som det är ett fotografi påklistrat. Under testningen av klockan har vi haft ljusstyrkan på 50% så att den inte tar alltför mycket uppmärksamhet. I Huaweis Hälsa App hittar vi otaliga varierande bakgrunder för klockan som går att ladda ner och installera på klockan.

Huawei 42 mm kommer i två varianter, Elegant Edition med läderband (vit) och Elegant Edition med milaneseband (guld). Tjockleken på klockorna är precis runt 1 cm vilket gör att det påminner mycket mer om att ha en vanlig klocka än att ha en träningsklocka.

Huawei GT 3 har fått en krona uppe till höger som går att rotera. Det här gör att navigeringen i klockans operativsystem Harmony OS är mycket enkelt.

Huawei G3

Hälsospårning

På baksidan av klockan hittar vi en välvd yta som gör att klockan sitter bättre mot huden, sedan har baksidan en mikronano-optisk-film som ska minska störningar hos sensorerna. Sensorerna som ska göra mätningarna har blivit fler till antalet från tidigare generationer. Nu hittar vi hela åtta stycken sensorer på den krökta glasytan undertill.

Sensorerna som finns i GT 3 har allt det där vi behöver, det är accelerometer, gyroskopsensor, geomagnetisk sensor, optisk pulssensor, lufttryckssensor och temperatursensor. Det som enda vi inte får i GT 3 är EKG men i övrigt finner vi allt det vi är vana vid när det kommer till smarta klockor. Sp02, hudtemperatur och puls mäts kontinuerligt under dag som natt och är inget vi aktivt behöver kolla.

Huawei G3

För någon som löptränar mycket är GT 3 utmärkt. Utifrån din personliga löp- och hälsodata kommer klockan att skräddarsy din kommande löpträning. Tittar vi på konkurrenterna så har vi funktioner och tjänster som endast handlar om att öka och premiera mer träning utifrån redan genomförd träning. Det kan vara hjälpsamt man önskar komma igång med sin träning. Är ens träning redan på den önskade nivån är en sådan tjänst direkt farlig och kan ha motsatt effekt på motivationen. Det finns andra tjänster som kan variera rekommendationerna av olika träningsformer. En allsidig träning sägs vara bra men alla är inte intresserade av Qi Gong, solhälsningar eller ligga på vardagsrumsgolvet för att få Glorious Glutes. GT 3 kommer att skräddarsy en plan för hur länge du kommer behöva vila efter att du har genomfört ett löppass. G3 kommer även att föreslå hur dina löppass kan se ut framöver för att du ska förbättras i din löpning. En mycket trevlig funktion för alla oss som annars ger oss ut och tar samma runda som alltid annars.

Löpare kan även glädjas av att GT 3 har fler positioneringssystem än vad undertecknad visste fanns. Det är hela fem stycken, dubbla band satelliter, GPS, Galileo, Beidou, GLONASS och QZDD. Med de här satelliterna lovar Huawei att vi kommer få 50% bättre positionering än tidigare generationer av GT. När vi har tagit ut klockan för löpning har det fungerat ypperligt. Men hushoppning och kurvskarvning finns tyvärr kvar. Det är något vi alltid sett med alla de klockor vi testat genom åren. När vi testar klockan på en idrottsplats med en 400 meters bana och flertalet hus runt om kring får vi några hack i positioneringsspårningen. Men än har vi inte hittat någon klocka som klarat av detta.

Huawei G3

Avsaknaden av funktioner

Appar, Huaweis Harmony OS med sin egen App butik växer så det knakar men det betyder inte att vi hittar allt vi är vana vid. Strava som en av de största apparna för att registrera löpning och cykling lyser med sin frånvaro. Det går att få över träningspassen automatiskt till Strava genom att aktivera en synkronisering med till exempelvis Apples egna Hälsa app och därifrån automatiskt till Strava.

Musik, det går att styra mobilens musik med reglage på klockan. Men att streama musik från nätet direkt till klockan går inte. Möjlighet finns att ladda ner 500 låtar till klockan för att ha till de där tillfällena då mobilen inte ska med. Det går också att koppla ett par Bluetooth-hörlurar till klockan och lyssna på låtarna. Vill man, kan man även svara på samtal på mobilen via klockan och då använda hörlurarna eller den inbyggda högtalaren. Praktiskt om vi inte vill plocka upp telefonen.

Huawei G3

Batteriet

Här lyser GT 3 som en av de starkaste stjärnorna på himlen. För varje generation av klocka Huawei lanserar blir vi lika överraskade. Med GT 3 får vi hela 14 dagars batteritid. 14 dagar innebär att vi endast behöver ladda klockan 26 gånger på ett år. Inräknat i de här 14 dagarna har vi 30 minuters Bluetooth-samtal varje vecka, 30 minuters musik som spelas varje vecka, pulsmätning aktiverad, HUAWEI TruSleep aktiverad för sömn, 90 minuters träning varje vecka (GPS-aktiverad), meddelandeaviseringar aktiverade (50 SMS-meddelanden, 6 samtal och 3 larm om dagen) och att vi kan väcka skärmen 200 gånger om dagen. Lägg till att vi kan ladda den på vilken trådlös Qi-laddare som helst. Har vi en Huawei-telefon kan vi även ladda den på telefonens Reverse Charging. För att verkligen måla upp bilden av hur bra batteriet håller så har vi tagit ut klockan på en 1,2 mils löprunda i skogen med endast 9% batteri och kommit hem med 3% kvar. För alla som är intresserade av en rund klocka med bra batteritid är det här ett mycket intressant alternativ.

## RECENSION: WATCH GT 3

FÖRDELAR

 • Batteritiden på 14 dagar.
 • Stilren design.
 • Ljustark AMOLED-skärm.

NACKDELAR

 • Betallösningar funger inte än.
 • Ingen streaming av musik.
 • Skärmen har inget Alltid på läge.

DETALJER

 • Storlek: 46 mm
 • Längd: 140-210 mm
 • Vikt: Cirka 42,6 g (utan remmen)
 • Skärm: 1,43 tum AMOLED färgskärm
 • Färg: Svart stål
 • Material: Framsida: rostfritt stål
 • Baksida: plast
 • Rem: Svart fluorelastomerrem, Brunt läderband, Rostfritt stålband
 • Sensorer: Accelerometer, Gyroskop, Geomagnetisk, Optisk pulssensor, Lufttryckssensor, Temperatursensor
 • Knappar: Strömknapp + funktionsknapp, övre knapp är en även roterbar krona
 • OS: HarmonyOS 2 eller senare, Android 6.0 eller senare, iOS 9.0 eller senare
 • Vattentät: 5 ATM vattentät
 • GPS
 • Bluetooth
 • Trådlös Qi laddning
 • Pris: 2788kr för Huawei Watch GT 3 46 mm Active Edition via prisjakt och 3490 kr för GT 3 46 mm Elite Edition via prisjakt.

SAMMANFATTNING

Huawei GT 3 är en rund klocka med 14 dagars batteritid. Något Apple Watch-användare bara kan drömma om. Det är en klocka som andas kvalitet och har en stilren design som gör sig snygg både på bröllopet som på löprundan. Med Huaweis egna Harmony OS binder de ihop klockan bättre med sina telefoner. Men även tillsammans med vilken Android- eller iPhone-telefon som helst kommer den vara väl värd.

BETYG: 4 / 5

2 gillningar

Hur kan det vara Teknikveckan Rekommenderar på en produkt som inte klarar detta? :thinking:

Vem tusan betalar med klockan när man ändå har mobilen med sig

Edit: vem tusan betalar med klockan när man ändå har mobilen med sig när man bor i Sverige där klockan är gömd under underställ, tröja/skjorta, och jacka och vantar.

3 gillningar

Din edit svarade på frågan. :wink: Det är lättare att komma åt klockan än mobilen som ligger i en innerficka under allt det där.

Och på sommaren är det lättare med en klocka än att tappa shortsen för att man stoppar ner en mobil på flera hundra gram i fickan.

Det är därför vi har magväskor

1 gillning

Väntar på den smarta magväskan från Apple med MagSafe.

sitter med magnet på stomipåsen

4 gillningar

Jag använder alltid klockan!

2 gillningar

Med den batteritiden så känns det lätt värt att offra betalningen.

2 gillningar


Det finns en ikon för plånbok. Men än händer inget när jag trycker på den. Men det lär komma

Jag mår illa av:

Favoritkonta
kter

Och alla liknande fula radbrytningar av ord.

Sedan är det inkonsekvent att Meddelanden inte radbryts utan blir ”Meddeland…”.

2 gillningar

@thor till vilken telefon hade du synkad? Hur funkar kopplingen till iPhone? När du tex får ett sms med emojis och andra tecken, hur klara den det när den är kopplad till en iPhone?

Den har alltså inte Wifi?! Så man måste alltid vara inom bluetooth-räckvidd av telefon?

Börjar luta åt att Huawei bjudit på mutfika igen. :wink:

4 gillningar

Den verkar ju väldigt trevlig.

Notera

1 gillning

Den går att synkronisera både till iPhone och Android. Jag har växlat mellan de två. (flytten mellan går supersnabbt)
åäö fungerar hur bra som helst.

1 gillning

Ja, för att få notiser och telefonsamtal. Men resten är den ganska mycket en stand alone enhet för.

Kom de två notiserna samtidigt? :grinning:

Jag önskar! nä det gör jag inte. Ingen fika…inte ens ett glas vatten. Jag har fått en 30 minuters digital breifing av klockan. Inget mer än så.

Om den inte har internetkontakt utan telefonen så kan den väl inte räknas som standa-alone enhet?