Politisk debatt (2021–2022)

– Amerikanarna kommer inte dela saker med oss om det finns en oro att Ryssland får informationen.

1 gillning

Jag tycker det var lite extra märkligt, jag menar jag kan tycka att mycket med SD är märkligt, men nu är de ju en del av regeringsunderlaget, att de fick ordförandeskapet i Utrikesutskottet. Jag har en bild att presidierna i Utrikes och Försvarsutskottet får information som inte ens delas med ledamöterna i de utskotten.

"Det uppger flera källor knutna till den avgående svenska regeringen". Alright.

3 gillningar

Där har du såklart en poäng. Även denna formulering ska man kolla lite på: "Från Biden-administrationen ska bland andra centrala medarbetare till utrikesminister Antony Blinken"

I kvälllspressen värld är det ofta alla som jobbar åt en Amerikansk utrikesminister. Och att någon långt ned i hierarkin ställer den frågan ser jag som helt naturligt. Nästan tjänstefel att inte gräva lite kring SD om man jobbar i utrikesförvaltningen inom ett EU eller NATO-land samt i US. Så jag håller det högst troligt att en 24-åring frågat någon på Svenska ambassaden om vad hen tror om SD och hur snacket går i regeringen och i Sverige.

Edit: Det skrivs sedan ned i en rapport och hamnar på UD där någon läcker det.

1 gillning

Typ så, skulle kunna komma direkt från en Ding Ding Värld också. :rofl:

Big tech har snabbat tagit efter den lättkränkta cancelkulturen som florerat inom universitetsvärlden och på vänsterkanten i USA.

3 gillningar

Ah du, cancerkulturen är väl om något som kom från den religösa högern i USA på 80- och 90-talet. Allt skulle ju förbjudas.

Skillnaden är nu att då handlade det om omoral och otukt. Nu handlar det om att det faktiskt måste bli konsekvenser om man inte kan bete sig.

Skulle dessutom säga att det fortfarande är en högergren där man i vissa delstater jobbar hårt på att rensa ut skolorna och universiteten på litteratur som man inte uppskattar.

Även här i Sverige har ju högern jobbat hårt på att försöka få bort utbildnignar man inte uppskattar – kampanjandet mot Genusvetenskapen tar ju aldrig slut.

3 gillningar

Nej. Det handlar oftast om social justice warriors som tar på sig att bli kränkta åt en minoriteters vägnar, även om minoriteten i själva fallet inte känner sig kränkta, och skriker efter blod på sociala medier. Det är inte heller en ärligt känd sympati eftersom saken man kan var förkämpe för kan ändras från dag till dag utan snarare ett narcissistiskt behov av att bekräftas av andra likasinnade.

Även om det i grunden kan vara vettiga saker det handlar om metoo, BLM och senast transpersoners rättigheter så är det inte upp till en folkmobbar att karaktärs mörda personer man inte tycker om. Det är upp till en domstolsväsendet. Ett exempel på det är Johny Depp.

Det lustiga i kråksången är att det snabbt kan ändra om vad som är "korrekt" åsikter, och den som är inne gänget kan lika gärna vara i utstött som icketroende dagen efteråt.

I fallet med Applechefen så tycker jag att det han gjorde är osmakligt. Men inte ett skäl för att kicka honom. Sedan verkar han vara en rätt otrevlig person och kanske det här var droppen som fick bägaren att rinna över, och i så fall är det en annan femma.

4 gillningar

Vilken partsinlaga :slight_smile:

2 gillningar

Cancel-kulturen har väl båda sidor anammat även om högergänget verkar vara mest på hugget i USA och England. Hade idag möte med folk från Oxford University som kom in på läget kring just detta. Tex skapas nu halvfalska föräldraföreningar i USA för att jaga opassande lärare, böcker och annat som stör dem ur ett högerperspektiv.

Men vänstern har ju som sagt också härjat en del, åtminstone här i Sverige.

Vi har numera en andra vice talman som inte tror på evolutionsteorin. Just sayin.

Och som tror att ”teologi” är att jämställa med ”teori”…

Det är inte riktigt så…

Snart har vi en som tror att astrologi är att jämställa med astronomi.

Är inte helt säker på din poäng. I min värld är hin ett exempel på det jag skrev och det som sker, främst, i USA.

Syftade på att vi inom en snar framtid har cancelkrafter från höger också.

Det eviga tjatet om att "reformera" Public Service är väl om något cancel-krafter.

4 gillningar

Så om man inte tycker mello, doobidoo eller digilistan på P3 ska betalas med skattepengar så är man för cancel-kultur? :thinking:

Inte säkert, men man sällar sig till en skara där de genomtänkta är sådana

Ja, man tycker att de som inte har råd att betala för nöjeskanaler ska vara utan underhållning.

1 gillning

Det finns en förvånansvärt tydlig korrelation mellan de som inte tycker att Doobidoo skall betalas med skattepengar som även har en upplevd tanke att Public Service är genomsyrad av kommunister, miljöpartister och annat vämsterflum. "Och vill göra någonting åt det".