OpenAI och deras ChatGPT

Från sajten:
image

ChatGPT Professional kan vara vägen fram för skaparna av AI-tjänsten.

OpenAI som ligger bakom ChatGPT-chattboten har börjat närma sig olika sätt att tjäna pengar på sin programvara. Det är ganska naturligt med tanke på att företaget betalar miljontals dollar varje månad för att hålla igång chattboten i den gratisform den är i just nu.

OpenAI skrev i sin Discord kanal att det nu finns en kölista för vad företaget kallar “ChatGPT Professional”. Det ska vara en “experimentell” betalversion av ChatGPT vilket innebär att betalfunktionerna kan komma att ändras framöver. OpenAI säger att fördelarna med ChatGPT Professional nu kommer vara att den är “alltid tillgänglig”, erbjuder “snabba svar” utan begränsningar och kan ge användare “minst” dubbelt så många svar per dag jämfört med gratis versionen av chattboten.

OpenAI söker för närvarande 10 miljarder dollar i finansiering från Microsoft, som har varit en nära partner till företaget tidigare. Det rapporteras att dealen skulle innebära att Microsoft skulle kunna få 75% av OpenAIs vinster till dess att den ursprungliga investering är återbetald. OpenAI erbjuder redan betald tillgång till vissa av sina programvaror, som bildgeneratorn DALL-E.

Tänk på att detta är ett tidigt experimentellt program som kan komma att ändras, och vi gör inte betald pro-åtkomst allmänt tillgänglig för närvarande.

Här kan ni anmäla intresse för att få möjlighet att testa ChatGPT Professional

Från sajten:
image

OpenAI som börjat se över hur de ska tjäna pengar på sina olika tjänster har börjat närma sig en färdig prisbild för Pro-versionen av ChatGPT.

Enligt uppgifter har OpenAI nu börjat med en pro-version av sin populära AI-chattbot, ChatGPT. Vissa användare har hävdat att de har fått tillgång till en pro-version som kostar 42 dollar per månad. OpenAI har ännu inte bekräftat om detta är ett officiellt test eller om de kommer göra några uttalande om en eventuell lanseringen av ChatGPT Professional.

Enligt skärmdumpar som delats av användare som har åtkomst till ChatGPT har Pro-versionen snabbare svarshastighet, mer tillförlitlig åtkomst och prioriterad tillgång till nya funktioner. Kostnaden för Pro-versionen har dock orsakat en del kontroverser bland användare, med många som uttrycker ilska och besvikelse över prislappen på 42 dollar.

Om gratisversionen kommer finnas kvar även när och om Pro-versionen lanserar är oklart, men 42 dollar kan vara en låg prislapp för de som kan förenkla sina arbetsuppgifter snarare än att enbart få fram matlagningsrecept. ChatGPT ser inte heller ut att få vara ensam kvar på tronen av smarta chattbotar. Flera stora aktörer som Google och Microsoft ser ut att komma att lansera egna chatbottar inom det närmsta.

Via: The Verge

1 gillning

Från sajten:
image

ChatGPT har klarat av en tenta i juridik på universitetsnivå.

Det är professorn i juridik, Jonathan Choi, vid Minnesota University som låtit ChatGPT göra samma tentamen som han gett sina elever. Tentan var på 95 frågor med svarsalternativ och tolv stycken uppsatsfrågor. Choi säger så här om ChatGPTs universitetsstudier:

I uppsatsskrivandet visade ChatGPT en stark förståelse för grundläggande juridiska regler och hade konsekvent en stabil organisation och komposition

Men ChatGPT hade svårare att svara på öppna frågor som Choi anser är en grundläggande förmåga att ha i juridiska skoluppgifter. ChatGPTs svar uppfattades som något repetitiva och fick endast ett samlat betyg som i Sverige hamnar på C+.

Thor Robot Taking A Exam University

En del skolor i USA har redan förbjudit ChatGPT då skolorna räds att eleverna ska be ChatGPT göra deras arbeten åt dem. I Sverige har inga sådana förbud kommit än. Linda Strand, rektor på Thorén Business School i Helsingborg har sagt till Sydsvenskan att de inte ser några problem med ChatGPT utan istället tänkt använda sig av ChatGPT för att göra lärarens uppgifter.

Så helt enkelt en AI-bot som rättar sina egna tentasvar. Vad kan gå fel med det?

Via: Aftonbladet
Via: Sydsvenskan

1 gillning