ChatGPT

Från sajten:
image

ChatGPT Professional kan vara vägen fram för skaparna av AI-tjänsten.

OpenAI som ligger bakom ChatGPT-chattboten har börjat närma sig olika sätt att tjäna pengar på sin programvara. Det är ganska naturligt med tanke på att företaget betalar miljontals dollar varje månad för att hålla igång chattboten i den gratisform den är i just nu.

OpenAI skrev i sin Discord kanal att det nu finns en kölista för vad företaget kallar “ChatGPT Professional”. Det ska vara en “experimentell” betalversion av ChatGPT vilket innebär att betalfunktionerna kan komma att ändras framöver. OpenAI säger att fördelarna med ChatGPT Professional nu kommer vara att den är “alltid tillgänglig”, erbjuder “snabba svar” utan begränsningar och kan ge användare “minst” dubbelt så många svar per dag jämfört med gratis versionen av chattboten.

OpenAI söker för närvarande 10 miljarder dollar i finansiering från Microsoft, som har varit en nära partner till företaget tidigare. Det rapporteras att dealen skulle innebära att Microsoft skulle kunna få 75% av OpenAIs vinster till dess att den ursprungliga investering är återbetald. OpenAI erbjuder redan betald tillgång till vissa av sina programvaror, som bildgeneratorn DALL-E.

Tänk på att detta är ett tidigt experimentellt program som kan komma att ändras, och vi gör inte betald pro-åtkomst allmänt tillgänglig för närvarande.

Här kan ni anmäla intresse för att få möjlighet att testa ChatGPT Professional

Från sajten:
image

OpenAI som börjat se över hur de ska tjäna pengar på sina olika tjänster har börjat närma sig en färdig prisbild för Pro-versionen av ChatGPT.

Enligt uppgifter har OpenAI nu börjat med en pro-version av sin populära AI-chattbot, ChatGPT. Vissa användare har hävdat att de har fått tillgång till en pro-version som kostar 42 dollar per månad. OpenAI har ännu inte bekräftat om detta är ett officiellt test eller om de kommer göra några uttalande om en eventuell lanseringen av ChatGPT Professional.

Enligt skärmdumpar som delats av användare som har åtkomst till ChatGPT har Pro-versionen snabbare svarshastighet, mer tillförlitlig åtkomst och prioriterad tillgång till nya funktioner. Kostnaden för Pro-versionen har dock orsakat en del kontroverser bland användare, med många som uttrycker ilska och besvikelse över prislappen på 42 dollar.

Om gratisversionen kommer finnas kvar även när och om Pro-versionen lanserar är oklart, men 42 dollar kan vara en låg prislapp för de som kan förenkla sina arbetsuppgifter snarare än att enbart få fram matlagningsrecept. ChatGPT ser inte heller ut att få vara ensam kvar på tronen av smarta chattbotar. Flera stora aktörer som Google och Microsoft ser ut att komma att lansera egna chatbottar inom det närmsta.

Via: The Verge

1 gillning

Från sajten:
image

ChatGPT har klarat av en tenta i juridik på universitetsnivå.

Det är professorn i juridik, Jonathan Choi, vid Minnesota University som låtit ChatGPT göra samma tentamen som han gett sina elever. Tentan var på 95 frågor med svarsalternativ och tolv stycken uppsatsfrågor. Choi säger så här om ChatGPTs universitetsstudier:

I uppsatsskrivandet visade ChatGPT en stark förståelse för grundläggande juridiska regler och hade konsekvent en stabil organisation och komposition

Men ChatGPT hade svårare att svara på öppna frågor som Choi anser är en grundläggande förmåga att ha i juridiska skoluppgifter. ChatGPTs svar uppfattades som något repetitiva och fick endast ett samlat betyg som i Sverige hamnar på C+.

Thor Robot Taking A Exam University

En del skolor i USA har redan förbjudit ChatGPT då skolorna räds att eleverna ska be ChatGPT göra deras arbeten åt dem. I Sverige har inga sådana förbud kommit än. Linda Strand, rektor på Thorén Business School i Helsingborg har sagt till Sydsvenskan att de inte ser några problem med ChatGPT utan istället tänkt använda sig av ChatGPT för att göra lärarens uppgifter.

Så helt enkelt en AI-bot som rättar sina egna tentasvar. Vad kan gå fel med det?

Via: Aftonbladet
Via: Sydsvenskan

1 gillning

Från sajten:
image

OpenAI har idag lanserat en prenumerationsmodell av sin Chat-bot ChatGPT.

Prenumerationsmodellen kommer efter att OpenAI haft en öppen inbjudan av en något vassare Chat-bot där de undersökt hur mycket användarna varit villiga att betala för att få tillgång till Chatboten. Funktionernaför plus-modelen är snabbare svarshastighet, mer tillförlitlig åtkomst och prioriterad tillgång till nya funktioner.

Resultatet har blivit 20 dollar, tidigare har det funnits rapporter om en Pro-version där kostnaden för tjänsten landat på 42 dollar. Detta verkar alltså vara fel. Istället är det en plusmodell och kvar kommer gratisversionen finnas: “Vi älskar våra gratisanvändare och kommer att fortsätta att erbjuda gratis tillgång till ChatGPT. Genom att erbjuda denna prenumerationsprissättning kommer vi att kunna hjälpa till att stödja fri tillgång till så många människor som möjligt”

Vi älskar våra gratisanvändare och kommer att fortsätta att erbjuda gratis tillgång till ChatGPT.

Via: TechCrunch

Detta är oroväckande. Som det ser ut nu blir dessa betaltjänster förbehållna amerikanska kunder och användare. EU satsar som vanligt på att bli världsbäst på att hålla möten, konferenser och producera snitsiga powerpoints. Och i Sverige ska vi rulla tillbaka ”massdigitaliseringen”.

Den som leder får se®.

1 gillning

Vi får kanske en billig AI från IKEA innan ljuset släcks.

Från sajten:
image

Microsoft planerar att förändra webbsökning och webbsurfning med AI-teknik från ChatGPT

Det är Microsofts VD Satya Nadella som igår bekräftade att Microsoft arbetar på en ny version av sin webbläsare Edge och med den sökmotorn Bing där de två ska implementera ChatGPT. Enligt Satay ska det hela designas så att surfandet och sökandet utgår från frågor som mer liknar det naturliga språket.

Bing Edge OpenAI

Microsoft har plöjt ner en hel del pengar i OpenAI som ligger bakom ChatGPT vilket har gjort att många redan spekulerat i att vi skulle komma att få se ChatGPT inbyggt i en Microsofttjänst på något sätt. Google anade förmodligen det samma och presenterade precis innan Microsoft att även de kommer släppa en konkurrerande chatbot-tjänst vid namn Bard.

Google och andra sökmotorer har använt sig av AI-teknik under flera år men Microsofts tillvägagångssätt ska vara annorlunda. Microsoft hävdar att traditionell webbsökning är begränsad och bara hälften av alla sökningar är tillfredsställande. Microsoft säger sig använda OpenAI för istället kunna ge bättre relevanta sökresultat.

Via: Digital Trends

Källa: Microsoft

Vem vet kanske blir 2023 året då "Binga" är något positivt. Blir spännande att följa racet mellan Microsoft och Google det blir nog tajt.

1 gillning

Efter 20 år av total dominans kanske Google får se sig utmanad. Spännande!

Känns som om Microsoft verkligen kan vara en utmanare och visst borde det finnas plats för två stora sökmotorer precis som Satya Nadella säger i en intervju med Joanna Stern: I Tried Microsoft’s New AI-Powered Bing. Search Will Never Be the Same. - WSJ

Tror ni Apple har något i bakfickan också? Det har ju ryktats om att dom ska ge sig in i sökbranschen och här är väl tillfället.

1 gillning

Det skulle vara mycket spännande.
Nu verkar det som en del kinesiska företag kommer komma med egna varianter först.

Låter som att ni snart får starta Sökbubblan.

ChatGPT startar den åt oss

Det är intressant hur snabbt det gått. Mycket surr om GPT men har nog aldrig hört Bing sägas så ofta någonsin, framförallt inte i ett positivt kontext. Grannar och kollegor i olika branscher använder det till allt möjligt. Får se om det håller över tid.

1 gillning

Jag tror om man ser det i perspektiv så var det ett historiskt misstag att lägga ned Windows Phone. Hade de hållt ut lite längre så hade det varit ett bra tillfälle att introducera allt nytt i den plattformen.
Apple har iPhone/iOS, Google har Android.
Nu saknar Microsoft den komponenten i sin portfölj.

ChatGPT i all ära men jag tror ändå Google kommer i kapp så småningom, även om Bard i nuvarande form kanske inte är direkt imponerande. Apple forskar säkert i det här området också.

2 gillningar

Köpte ChatGTP plus i dag. Riktigt läckert med prompts och tillsammans med midjourney. Finns nog många som känner att deras jobb är hotade.

Känns som att man verkligen ska lägga lite tid på att lära sig mer om allt detta.

2 gillningar

Är nyfiken på tillämpningar.
Du får gärna måla ut vad du hittar för områden där den hjälper till i privata eller jobbrelaterade vardagssysslor.

Har inte gjort något avancerat egentligen. Bett den skriva några mail och sammanfatta några offerter.
Fått hjälp med några excel formler.
Mest kör olika prompts till midjourney. Senaste är för inspiration till nästa tatuering.

Typ:

3 gillningar