MatsOlov startar eget

Har anmält mig till TRR's entreprenörsprogram för att få rätt hjälp. Har gjort deras första del som går ut på att identifiera kunskaper, tillgångar och affärer.

Även bokat möte för att få mer insikter och hjälp.

Tänker mig att verka inom grafisk design, som jag sysslat med sedan hedenhös tid. Och lägga till lite andra delar som tex tillverka utrustning för lajv och reenectors. Något jag gör redan, dock i en blygsam skala.

Vad tror Bubblan om detta?

26 gillningar

Ifall du redan har doppat fötterna i vattnet genom att jobba med de här sakerna tidigare vid sidan om, så är det väl bara att köra på.

Skulle det inte gå vägen så kan du falla tillbaka till det du jobbar med nu, men ifall du inte vågar att ta klivet så kommer du antagligen ångra det. Att jaga sina drömmar är en stor del av livet. Go for it! Jag håller tummarna att det går vägen!

1 gillning

Starta ett AB :slight_smile:

2 gillningar

Kör!

1 gillning

Lycka till!

1 gillning

Tack. :smiling_face:

1 gillning

Vad är den stora fördelen med ett AB jämfört med enskild firma?

Du separerar din privata ekonomi, det personliga ansvaret minskar om det skulle gå snett :slight_smile:.

2 gillningar

Om ditt AB drar in mycket pengar kan du utöver lönen ta utdelning till lägre skatt (än skatt på lön) samt varje år ge dig själv en skattefri julgåva.

3 gillningar

Nämen, så gör väl inte en sann socialist? :wink::face_with_hand_over_mouth:
Att betala skatt är ju coolt! :index_pointing_at_the_viewer:

Kul, bara att köra på! Får du det inte att snurra går det ju alltid att tänka om, uppstartskostnaden för jobba med grafisk design.

S har ändrat sig om det där nyligen, dom vill inte betala skatt för sitt lotteri, inte coolt längre.

2 gillningar

Håll gärna politik borta från den här tråden. Det finns en annan tråd för politiska diskussioner,

Lycka till @MatsOlov!

5 gillningar

Lycka till :blush:

1 gillning

Fast det där är ganska snårigt har jag för mig. Det är väl den så kallade 3:12 regeln som styr och den är inte lätt att förstå sig på. Minns jag rätt så är utrymmet ganska begränsat i ett enmansföretag🤔

Med det sagt, oavsett bolagsform. Vad du är gör @MatsOlov skaffa en bra revisor!

1 gillning

Man börjar med förenklings regeln, i år är beloppet 204 tusen att plocka ut. Det brukar ju ändå ta ett par år innan man får fart på verksamheten och kan börja trolla. Sen kan man lägga till avsättning till tjänstepension.

1 gillning

Startar min entreprenörskurs den 21 denna månad. 10 träffar (online) + hemläxa på 4 veckor.
I dag har jag (och andra intresserade) haft en träff med TRR (online) där vi kunde ställa frågor om att starta företag, biddrag mm. Har inte med kursen att göra men jag tänkte det kunde vara bra att få litte mer kött på benen inna allt drar igång.

12 gillningar