Längre Thunderbolt 4 Pro-kabel blir en rätt dyr historia

Från sajten:
image

Snart kommer de första lyckliga kunderna att börja få hem sin Apple Studio Display men behövs en längre Thunderbolt 4 Pro-kabel så får man räkna med ett rätt högt pris.

Apple Studio Display är det närmaste vi har varit en konsumentskärm sedan Thunderbolt Display lanserades 2011 och med i förpackningen till skärmen hittar vi en Thunderbolt 4 Pro-kabel på 1 meter. Skulle du behöva en längre kabel så blir det snabbt dyrt och på Apples hemsida kan vi se att en kabel på 1,8 meter landar på 1 595 kronor och en på 3 meter landar på 1 995 kronor. Kabeln har stöd för dataöverföring i upp till 40 Gbit/s via Thunderbolt 3, 4 och USB 4 och kan ladda din dator upp till 100 W.

Precis som Apples senaste kablar så är även denna flätad istället för att vara insvept i enbart plast. Thunderbolt 4 Pro-kabeln på 1,8 meter går att beställa redan nu men den på 3 meter kommer lite senare.

Källa: Apple

För att citera mig själv från detta inlägget:

"Sååå - nu har Apple släppt en Thunderbolt 4-kabel som är 3 meter och kostar 2000 kronor.

Thunderbolt 4 Pro-kabel (3 m)

Precis som med Thunderbolt 3-kabeln när den släpptes finns det väldigt få konkurrenter (Det fanns i princip bara 20 Gbit-kablar i stället för 40 Gbit-kablar att få tag på) i den här storleken så det är svårt att jämföra priser.

Vi kan dock konstatera att det finns gott om Thunderbolt 4-kablar på 1,8 meter som kostar långt under 1000 kronor. En längd som Apple debiterar 1600 kronor för.

Thunderbolt 4 Pro-kabel (1,8 m)

Vi kan därför konstatera att Apple numera har mycket hög marginal på dessa kablar och man vinner ingenting alls på att köpa dem - mer än om man tycker att tyg är snyggare än gummi."