Laga trasig blandare?

Vår gamla blandare har fastnat i varmaste läget. Sonen duschade och drog upp den på max och där fastnade den.

Metallgrejen rör sig en halv mm åt alla håll, vrida och ut och in. Sedan känns vridningen som att hårt går mot hårt, inte att den mjukt kilas fast.

Kan man laga detta akut nu? Ingen big deal att köpa ny och fråga er hur man gör..:sweat_smile:. Men jag vill duscha här imorgon bitti..:sob:. Vi har en dusch till men den gillar jag inte. Vi följer kungens äktenskapsråd och har varsin toalett. :sunglasses::sweat_smile:

Jag har försökt att vrida med gäng, men vill inte ta i för mycket.

Det finns nog repsatser men de kan kalka igen skapligt så en ny är nog att föredra. Har du en Ballofix i närheten av blandaren så stäng dessa och ta i lite med tången. Eller så köper du en ny imorgon och har lite helgarbete. :joy::joy:

Se detta som ett tips från en specialist. :joy::joy:

5 gillningar

Den har nog kalkat igen, byt. Kan ju bli "kul" om du försöker tvinga något att öppna/stänga om det kärvat igen.

edit: Angående vatten så bytte jag ventilerna (ingående/utgående) vid vattenmätaren preventivt förra veckan då dessa förmodligen inte motionerats på 50 år, inget man vill röra då, bättre att ta in proffs och byta sakerna även om det kostar några sura tusenlappar. :rofl:
Rekommenderat är att man öppnar/stänger dessa ventiler två ggr per år eller så så håller sakerna.

4 gillningar

Lite som ni skriver, man vill ju inte vrida som ett djur och så lossnar skiten och man får skruva av vattnet i hela huset. Tror inte det finns någon Ballofix tyvärr.

1 gillning

Då är ett hett tips att om du byter blandaren så monterar du 2 ballofixer innan blandaren då detta underlättar enormt om man måste serva sakerna. Ett gammalt djungelordspråk är ju: Man kan aldrig ha för många Ballofixer. :joy::joy::joy:

5 gillningar

Enkelt löst. Fullt ös på varmvattnet i alla andra kranari huset med så sänker du temperaturen i duschen. :joy:

2 gillningar

Detta är ju ett följdfel när det förbjuds att duscha. När man väl sedan får klartecken att elen är billigare ja då kärvar de oanvända sakerna samman. :joy::joy::joy:

2 gillningar

Du kan troligtvis beställa hela vredet med insats nytt från FMM Mattsson. Om du inte vet vilken modell det är kan du maila deras kundtjänst och fråga.
Tog hjälp av dem när vår duschblandare i bostadsrätten läckte. Skickade en bild och beskrev felet, de skickade delar (kostade typ 80-90kr) som var billigare än att köpa i butik.

2 gillningar

FM Mattson är otroliga på reservdelar. Du kan hitta reservdelar till blandare från 1950-talet!

4 gillningar

Meddelande skickat..:+1:

1 gillning

Nu har de svarat..:flushed:. Den typen av service är man ju inte van vid. Man kan byta termostatinsatsen. Mejlat tillbaka och frågat var man hittar en sådan.

2 gillningar

De hade inga själva att sälja till konsument, men Bauhaus Sickla har tre inne så lagt en beställning för upphämtning där imorgon. 500 pix istället för 3000..:partying_face: Passar utmärkt då jag ska ut med hustrun ikväll..:sunglasses::sweat_smile:

Edit: Såg nu att beställningen för upphämtning inte gått igenom. Man kan inte beställa för upphämtning på en helg på Bauhaus. :rage: Men de har flera stycken så jag tar mig väl dit imorgon utan förbeställning..:grin:

5 gillningar

Så det slutade på 3K ändå? :joy::joy:

Lite så..:grin:

1 gillning

Men som vi säger i Stockholm, stay tuned. Imorgon ska vi byta den där termostatinsatsen..:sunglasses::grin:

4 gillningar

Dubbelkolla så ingen har den billigare. Om någon har det prismatchar Bauhaus och ger ytterligare 12%

2 gillningar

Då var vi igång och körde fast direkt. Den där svara platprylen, skållningsskydsringen, ska dras bort. Men den sitter som berget. Några tips?

Ring en rörläggare innan frugan får komma med flytvästen. :+1::+1::+1:

Kalk och metall är ingen bra kombo, kan stöka till det hela.