iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma och övriga Apple-uppdateringar

Från sajten:
image

Ett rykte som seglat upp gör gällande att iOS 17 ska kunna använda låsskärmen på iPhone som en display för i hemmet. Olika widgets skulle då kunna visa information.

Flera sajter på nätet skriver nu om möjligheten att använda låsskärmen på en iPhone för att visa information från ditt hem i form av widgets. Det är då via funktionen “always-on-display” som detta skulle vara möjligt vilket ju som bekant inte finns på alla modeller av iPhones.

Läget skulle i så fall aktiveras om mobiltelefonen placerades i ett horisontellt läge, liknande en Apple Watch i liggande nattläge. Med detta skulle utvald information kunna visas för användaren om hemmet.

Om ryktet stämmer ser vi gärna att detta även kommer till iPadOS.

Källa: Appleinsider

1 gillning

Faller väl på att ingen iPad har en alltid på-skärm.

1 gillning

Från sajten:
image

Apple sägs jobba på en dagboks-app med fokus på hälsa enligt The Wall Street Journal.

Appen sägs gå under kodnamnet “Jurassic” och matchar ryktena om att Apple vill hitta nya sätt att förbättra mental hälsa. Något som ska gå hand i hand med att skriva dagbok enligt Apples dokument. Appen ryktas analysera din dagliga rutin som vart du går, vem du interagerar med och när du avviker från din normala rutin.

Wall Street Journal skriver att en funktion som kallas “All Day People Discovery” ska avgöra om personer i din närhet är kollegor eller vänner baserat på platsdata. Men det här hänger troligtvis mycket på om personerna i din närhet också har iPhone och appen installerad. Som det låter kommer appen lägga in och spåra mycket av datan från ditt vardagliga liv för att det hela ska kunna fungera. Den ska exempelvis kunna föreslå vad du kan skriva om i dagboken baserat på datan som samlats in under dagen.

Den här appen skulle konkurrera med Day One som är en liknande app som numera har 200 000 prenumeranter. Day One har tidigare haft stor hjälp av Apple med att synas på App Store och fått flera utmärkelser. Men dess grundare misstänker att Apple har minskat sitt stöd de senaste åren för att satsa på en egen app. Än så länge är inget bekräftat men om det stämmer skulle appen kunna presenteras under Apples WWDC i juni.

Via: Engadget

1 gillning

Jag tror jag skulle gilla detta, är så glömsk så då kanske man faktiskt kommer ihåg saker. :sweat_smile:

1 gillning

Jag är också inledningsvis försiktigt positiv :slight_smile:

1 gillning

Från sajten:
image

Ibland funderar man på hur tusan man hittade till olika platser innan vi fick in navigation i våra telefoner och det senaste ryktet inför WWDC är att vi kommer få kartan på låsskärmen.

Är du ny i en stad eller bara lider av dåligt lokalsinne så är någon form av kart-app med navigation ovärdeligt. Det ryktas nu att Apple kommer göra livet för oss som är lite vilse enklare med iOS 17 som ska visas upp på WWDC i juni. Istället för att behöva ha kartappen igång så kommer Apple Maps att synas på låsskärmen om vi har navigationen igång. Vi kommer se vart vi ska i toppen och sedan kartan under och om vi låser upp mobilen kommer samma vy öppnas igen.

Love it or don’t, Apple doesn’t care – this is the new Maps “Live Activity” for Lock Screen (all iPhones).

– Seamless transition when unlocking.

– View notifications over the map by swiping up as usual.

– shows most Lock Screen elements until unlocked (except widgets afaik). pic.twitter.com/7PUwRUXgVx

— 941 (@analyst941) May 8, 2023

Via Twitter

2 gillningar

Så skillnaden mot idag är att kartan inte tar över hela låsskärmen utan man fortfarande kan se klocka, notiser mm?

Har du lyckats få kartan på låsskärmen i dagens iOS? Hur?

Slå på navigation, lås skärmen, tryck på skärmen. Boom! Så funkade det för mig i alla fall..

2 gillningar

Som @iDrewn skriver. Bara starta navigationen så visas det på låsskärmen sen.

1 gillning

Har nog aldrig förstått att det där också är låsskärmen (ser ju samma ut som själva appen) men är helt med nu. Tack för att man lär sig hela tiden! :crazy_face:

1 gillning

Tror bilden i sig definitivt är fejkad. Tiden visas högst upp till vänster, det gör den inte på dagens låsskärm (blir ju dubbel visning av tiden)

Sedan finns inte twitter-kontot längre. Men det kan man ju om man vill tolka som att ryktet och läckan var äkta :smile:

1 gillning

Från sajten:
image

Det tog ett bra tag innan widgets hittade sig in i iOS men tillslut kom det och i höst kan de bli ännu bättre då det ryktas om att de kommer att bli interaktiva.

Det är Macrumors som rapporterar att Apple håller på att testa interaktiva widgets vilket kan dyka upp i iOS 17 som kommer presenteras på WWDC den femte juni. Widgets finns redan idag men de är inte på några sätt interaktiva utan de är mest där bara för att visa information. Om de blir interaktiva så skulle vi kunna se saker som en widget där vi direkt kan släcka och tända lampor, byta låt och höja och sänka volymen direkt i en widget på hemskärmen och mycket mer.

Om Macrumors källa som vill vara anonym har rätt återstår att se den femte juni. Men interaktiva widgets känns verkligen som något som borde komma för det skulle göra dem så mycket mer användbara.

Via Macrumors

Från sajten:
image

AirTag är en fantastisk liten pryl för den glömska men om du har dessa i till exempel bilen så kommer din respektive få ett meddelade att en AirTag följer dig varje eviga dag men nu är det snart slut på det.

En av många nyheter i det kommande iOS 17 är att det kommer gå att dela AirTag med andra. I Hitta-appen kommer det gå att gå in på en AirTag och välja att dela den med en eller flera personer, totalt fem personer. Personen eller personerna som har fått en inbjudan kommer se vart AirTagen befinner sig precis som vi själva kan idag och slipper få meddelandet att en AirTag är i närheten och följer ens position.

iOS 17 kommer att släppas i höst och är du sugen på att testa betan så kommer en publik beta med största sannolikhet komma någon gång i juli.

Bild från MacRumors

5 gillningar

Äntligen

2 gillningar

:clap:t2::clap:t2::clap:t2:

1 gillning

Men ändrar du lite enkelt från public till dev i mobilen så finns iOS 17 redan att ladda hem from igår kväll.

Äntligen, perfekt för bilnyckeln

Från sajten:
image

Apple gick direkt på iOS 17 och en av de roligaste nyheterna är den nya smarta landskapsläget till iPhone som nu blir din favorit på nattduksbordet.

Snyggare kontakter

Med iOS 17 kommer kontaktinformationen kunnas bli mer personlig och se till att inkommande samtal blir trevligare. Nya fonter till namn och gladare färger för att uttrycka personligheter. Live VoiceMails kommer att visa en textöversättning direkt på vad som talas in på röstmeddelanden och du har chansen att svara och kopplas direkt till den som talar in det.

iMessage

Med iOS 17 kommer iMessage få en rad nya förbättringar. I iMessage räcker det nu att svepa direkt på ett meddelande för att starta ett direktsvar. Nya “Check in” gör att det enkelt skickas en hälsning till dina nära och kära att du kommit fram till din destination säkert. Alla emojis blir nu klistermärken och du kan göra motiv från foton till klistermärken. Tangentbordet har uppdaterats och kommer att kunna lära sig bättre vad du egentligen vill skriva. Med en ny AI-modell som Apple inte ville kalla AI så ser algoritmen till att lära sig vad du brukar skriva.

Smidigare att skicka filer

Airdrop blir mycket smidigare genom en lätt dutt på andra iPhones och du kan nu titta på annat medans dina filer skickas över med AirDrop. Nya NameDrop kommer göra det mycket enklare att dela namn och telefonnummer med iPhones i närheten. Stora filöverföringar kommer att skötas över internet i bakgrunden.

Journal uppdateras med nya minnen som kommer inkludera människor, platser, aktiviteter, musik, bilder, podcasts och träningspass. Du kommer att kunna schemalägga notiser för dagens start eller slut och du kommer även att kunna låsa din journal.

Hälsa kommer att uppdateras för fler funktioner för mental hälsa. Du kommer nu att kunna logga hur du mår och få en bedömning över ditt mående. En ny funktion använder TrueDepth-kameran för att avgöra om du sitter för nära skärmen.

Siri har blivit tillräckligt smart för att du ska slippa säga “Hej…” då det räcker att tillkalla röstassistenten med endast “Siri”.

En iPhone i landskapsläge blir smartare

Nya StandBy kommer göra att du kan använda din iPhone mer i landskapsläge när den är på laddning med MagSafe. Du kommer nu göra din iPhone till en smidig och smart klocka. Som visar kalender eller varför inte motiverande notiser. Med olika inställningar kommer du att kunna ställa in din iPhone-nattklocka efter smak.

(Uppdateras)

 

 

 

 

Då blir denna perfekt :ok_hand:

https://www.printables.com/model/357903-apple-iphone-magsafe-stand

3 gillningar