Håll koll på vädret med Netatmo Väderstation

Från sajten:

Oavsett om det påverkar ens dagsjobb eller om vi bara är intresserad av när det kan passa att chilla i trädgården så är väder och vind något som intresserar de flesta. Med Netatmo väderstation får du all information du behöver i mobiltelefonen.

Få upppkopplade prylar är så klassiska som Netatmos väderstation. För rimliga 1 700 kronor passar den som handen i den vädersäkra handsken för den som annars har allt. I alla fall om ni är några stycken som lägger ihop till en present. Då får vi en inomhus-sensor som kopplas till ditt strömuttag och en batteridriven utomhussensor som måste vara inom kommunikationsavstånd med inomhus-enheten.

Netatmo väderstation i fönstret

Installationen är enkel men se till att du kopplar på utomhussensorn och eventuella andra sensorer du köpt till innan du sprider ut dem runt och i ditt hus. När allting är klart kommer det snabbt in information om temperaturen inom- och utomhus. Vi får också reda på luftfuktighet, lufttryck och luftkvalitet inne och ute samt ljudnivå inomhus. Vill vi ha koll på fler rum än det där huvudsensorn finns kan vi köpa till fler inomhussensorer för cirka 750 kronor.

Regnmätare till Netatmo väderstation som står ute i regnet

Samma pris gäller för den regnsensorn vi installerat utomhus och det var framförallt dennes noggrannhet vi var intresserade av i våra tester. Lyckligtvis började regnet ösa ner strax efter vi installerat den och jämfört med den gamla klassiska glasbehållaren med mätare på visade de båda exakt samma mängd vatten.

Netatmo-appen

Utöver Alexa och IFFT stödjer Netatmos väderstation och de flesta övriga produkter även Apple Homekit. Genom att generera en HomeKit-kod via Netatmo-appen får vi enkelt i dem där. Dessvärre stödjer inte HomeKit regnmätare ännu. En trevlig automatisering hade exempelvis varit att få en notis vid kraftigt regn. Det finns också en vindmätare att köpa till. Den kostar runt 1 000 kronor.

Netamo utomhussensor

Sammanfattning

Netatmos väderstation ger en mer detaljerad bild av vädret än våra vanliga väderappar. I vissa länder kan det även vara klokt att hålla koll på luftkvaliteten men här i Sverige når vi inte den typen av farliga gränsvärden. Så vi ser framför oss en produkt som är trevlig att ha men kanske inte smäller högst för dig som behöver prioritera inköpen. Men vet du med dig att du verkligen behöver veta temperaturen och annan luftdata och gärna ser den i din mobiltelefon ser vi inga hinder för köp överhuvudtaget. Det är däremot synd att den inte stödjer Google Home. Mycket synd.

BETYG

 • Pro­duk­tk­val­ité: 4/5
 • Funk­tion 4/5
 • Design: 4/5
 • Val­u­ta för pen­gar­na: 4/5
 • Instal­la­tion 4/5
 • TOTALBETYG 4/5

Teknikveckan rekommenderar

PLUS

 • Hyfsat snygg.
 • Problemfri installation.
 • Tydlig och enkel app.

MINUS

 • Ej Google Home-stöd.
 • Appen är ej översatt till svenska.
 • Inte samma app som övriga säkerhetsprodukter.

DETALJER

 • Färg­: Silver.
 • Anslut­ning: Wifi 2,4 GHz eller 5 GHz.
 • Storlek: Höjd 175 mm, bredd 124 mm, djup 78 mm.
 • Pris: Ca 1 700 kr

Recen­sion­sex­em­plar från Lifestyle Store.

Någon chans att ni testar denna mot andra väderstationer?

Allra helst Netatmo vindmätare för egen del.

Vi skall försöka få tag på vindmätaren :slight_smile:

Gott snack!

Är det någon som testat Netatmos väderstation? Erfarenheter?

Behöver man en sån, är väl bara att titta ut alternativt sträcka ut armen?
Klart samlar man på lokal väderstatistik kan det ju funka. Ska man åka typ någon km eller längre bort så är det ju ganska osäkert om det är precis likadant där.
Kan ju vara kul om man är prylbög också :wink:

1 gillning

Jag har kört den i några år. Har vindmätare och regnmätare till den.
Tycker att den fungerar bra och ger bra statistik bakåt i tid också.

Samma här. Haft en några år. Funkar bra.

Håller med, funkar kanon.

Och funktionen att se data från andras väderstationer använder jag en hel del.

Jag har också en med regnmätare och en extra inomhusmodul. Tycker den är mycket bra.

Hur satte du upp vindmätaren? Jag köpte en men har inte satt upp den. Jag tycker alla ”normala” ställen innebär att vinden är blockerad på ett eller annat sätt. Vinden är ju inte blockerad så att det inte blåser men så att det är omöjligt att mäta riktig styrka och riktning. Enda fria stället som jag kommit på är en pinne på taket…

Jag satte den faktiskt på taket. Hade ett rör fäst på skorstenen sedan tidigare som jag monterade den på.

1 gillning

Jag vet inte ändå, frun är inte så intresserad av teknik. Rättare sagt hon tycker det mesta som har med teknik är onödigt. Hon vill helst ha en skärm att läsa av temp m.m.

Man ska aldrig lyssna på sambo/fru :wink:

Haha så är det ju. Det brukar vara så att det hux flux dyker upp prylar…

1 gillning

Exakt så… ! Man ska gå på magkänslan… :cowboy_hat_face: kör ba!

Precis som när Automower:n dök upp i trädgården, för övrigt det bästa köpet någonsin.

1 gillning

Så hon sa nej när du frågade? :slight_smile:

Onödigt blir oftast svaret när man visar nått…, :joy:

Skaffa ny fru tycker jag. Eller så måste du öva på din taktik och sälja in produkten. :stuck_out_tongue_winking_eye::sunglasses::heart_eyes: