Drar till Kina

Åker till Kina i 11 dagar för bilrelaterade spörsmål.

Gör en @RolexJocke och rapporterar alla relevanta steg jag tar :slight_smile:
25 gillningar

Är det kommunistpartiet som bjuder!:sweat_smile::joy:

Den businessen har man åkt några gånger. Kineserna har ju inte service i blodet om jag säger så vilket lett till en del dråpliga händelser..:grin: Men det var mer än 10 år sedan sist.

Det där vill jag höra mer om :smiley:

Det sägs att de har fått rycka upp sig efter epidemin.

Phu yack i glaset?

En massa strul med servicen som hanteras helt utan inlevelseförmåga och lite humor. Typ fick förrätten när jag åt efterrätten och de var arga på mig för det..:sweat_smile:

En annan gång serverade de Champagne till nästan alla och jag och han som satt på andra sidan gången försökte prata med dem då vi blev utan. Då verkade de tro att vi krävde en hel flaska och var trumpna. Vi tyckte det var ganska kul men det tyckte inte de. :sunglasses:

1 gillning

Kinesiska inrikesflyg var grejer när det begavsig. När planet börjar sin inflygning för landning börjar en inhemska befolkningen plocka ner sin packning ( som inte var i Samsonite kabinväskor, utan snarare något likade Ikea blåpåsar fast större) och ställa sig i mitt gång så man snabbt kund hoppa av planet vid landning. Iofs att vara först till ridskolan har varit viktigt i detta väldiga rike.

En annangång en KLM flight hem från Shanghai , via Schiphol njöt jag av hur resolut en nederländska kabinpersonalen bältade en för vuxen kinesiskt barn som mamma hanterade som en baby och skulle ha , knät . På var sin sida om mor och barn tog dom resolut och bestämt att bälta det 5-6 åring till mammans ylande , Den kabinpersonalen fick credd, någon jävla ordning får det vara på en flight .

Länge sedan man var i Kina .

// Daniel

1 gillning

Skämta inte om att Xi Jinping ser ut som Nalle Puh så kommer du nog hem igen. :wink:

1 gillning

Jag har åkt inrikes i Kina en gång. Business mellan Peking och Xi'an. Man fick ett jättestort paket som främst var en gigantisk necessär. Kändes lite märkligt då det var en dagsflygning..:sweat_smile:

För övrigt hamnade jag på sjukhus i Xi'an och jag hade två från Kinesiska UD som följde med som officiella hjälpredor men inofficiella kontrollanter. De tog mig till sjukhuset och vrålade och skrek. Vi gick in till en läkare och där var en hel familj. Mer gap och skrik och sedan satt jag på stolen framför läkaren som bad mig ta av kläderna på överkroppen. Kändes sådär då inte bara de två från UD var där, hela familjen som först var där befann sig fortfarande i rummet..:joy:

1 gillning

Hoppas få åka dit nångång!

Det är biltillverkaren Chery som bjudit in mig med flera.

Vatten :smiley:

Kommunistpartiet alltså..:wink::grin:

1 gillning

kul !!!

Har också lyckats hamna på sjukhus i Kina. Intressant upplevelse av "privata" sjukvården i kina, man verkligen är kund, och inna man säkrat att en sjukförsäkring , täcker kostanden , är det helt avgörande vad dåvarande företagskortet kreditgräns låg, Kan säga att när dom upptäckte min kreditvärdighet , så tog man dom dyrast proverna efter det :slight_smile: Man var helt plötsligt ett kundcase :slight_smile: . Min åkomma skulle kolla med ultraljud , då kunde man först bara remittera mig till en om i princip bara kunde kolla eventuella foster med ultraljud, men hon kund engelska . Fick dan efter en specialist på min åkomma och kunde sin ultraljudsmaskin :slight_smile:

Det slutade med att jag inte fick flyga på några veckor, så blev lite längre men lyckades komma hem inna visat behövde förnyas

//Daniel

1 gillning

Den delen som ligger i Anhui i alla fall.

Valda kycklingen som huvudrätt och dim sum som frukost.
10 gillningar

”Är vi framme snart?!” :laughing:

Esse vägrar gå av planet..:sweat_smile:

Resan från flygplatsen till hotellet tog sin lilla tid, mycket bilar, mycket höga hus.


14 gillningar