Bluish jobbsök-krislinje

Ja nu skapar jag en ny tråd så jag inte spammar ner dom andra.
Håller på att söka jobb och jag behöver nog hjälp.
Som tur är får vi söka jobb på arbetstid tydligen så. :woman_shrugging:

Jag jobbar just nu med kontohantering, jag sitter dagligen i AD, Azure AD, Microsoft Admin och lite annat... gick precis en utbildning inom Azure gällande identitet och säkerhet.
Jag vill lära mig mer och jobba med Azure, det är min plan fram.... men jag anser inte att jag är bra nog... dock har jag en tendens att klanka ner på mig själv en hel del.
Älskar att sitta och gräva, undersöka och hitta lösningar... men sen är exempelvis powershell inte min grej... även om jag vill lära mig det med.

Igår blev jag kontaktad på Linkedin av en person som rekryterar för en position som Systemspecialist inom Azure och då om jag förstår rätt inom Molnhantering.
Jag har inte grejat något med Moln.... och jag blir orolig att om jag låssas om det så kommer jag hamna i en jobbsituation där jag inte vet vafan jag sysslar med och sen blir uppsagd.

Hur ska jag svara på detta mail?
Jag har komponerat ett där jag skriver att jag just nu letar efter jobb inom Azure, att jag jobbar en del med det men specifikt identitet då men att jag utvecklas och vill ständigt lära mig mer inom området.

Jag känner att jag ger upp innan jag ens försökt, jag får lite panik.

Help a girl out!

2 gillningar

Vet inte om jag gjorde rätt eller fel men när jag var fast på mitt förra jobb så tog jag mer eller mindre alla förfrågningar från rekryterare på LinkedIn, mest för att få se vad det egentligen var de sökte (kan vara lite luddigt), känna om det var något som skulle kunna passa mig och hur man själv låg till. Första 5-6 resulterade inte något direkt, men sen när man börja bli "van" att gå på intervju så fick jag gå vidare i 9/10 intervjuer och efter det var det mer upp till mig själv att avgöra om jag ville ha jobbet eller inte.

Jag känner ju inte dig men jag har fått bilden av att du är lite, rätta mig om jag har fel, osäker på dig själv. Det ver jag också tidigare men i takt med att jag gick på fler och fler intervjuer blev jag mer och mer säker och trygg i mig själv. Så även om det kanske inte ger så mycket i jobbväg så kan det ge en del för dig själv på ett personligt plan. Ge inte upp!

Funkar inte det så har du alltid bubblan bakom som stöttar och pushar dig dit du vill!
Lycka till! :v:t3:

1 gillning

Intervjuer har jag inga problem med, jag har gått på många och brukar få jobbet i slutändan.
Men i detta fallet är det mer hur jag ska tackla detta då det är något som verkligen är intressant men som jag tror jag är för kass för. :sweat_smile:

Lite liknande sits, sen jag la till Azure på LinkedIn så är det massor med rekryterare som hör av sig.
Har svarat ett par och haft en första intervju med ett bolag. Visade sig att de sökte lite annan roll/erfarenhet än jag har så det tog slut där. Tror inte du "råkar" få en tjänst du inte har kompetens för även om rekryterarna gärna antyder att företaget är desperata :slight_smile:

Ska svara ett par till för att kolla läget.

1 gillning

Det är ju lite svårt att säga vilken kunskapsnivå man har gentemot vad de tänker sig. Dock brukar man ju kunna mer än vad man tror när det väl kommer till. Tror du att du ligger lite under vad de önskar, ta intervjun se vad de efterfrågar mer exakt och eventuellt ta det som en kurs vid sidan av på fritiden. Om företaget i fråga inte är väldigt intresserade av dig och kan tänka sig att internutbilda, vilket väldigt många företag gör. Personlighet framför exakt match på kriterier.

2 gillningar

För mig hör dom mest av sig gällande andra jobb så personligen är jag glad att jag får om Azure. :see_no_evil:
Nej det är ju sant, jag tror inte heller jag kommer få ett jobb jag inte är kvalificerad för, vet inte varför jag blir så nervös.

Ja så är det nog, att man kan mer än man tror. Sen är ju utbildning annorlunda än att faktiskt jobba med något..
Samtidigt som jag också tror att det brukar stå lite mer i annonserna än vad dom faktiskt söker.

Det står i annonsen:
"För denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi ser det starkt meriterande om du har erfarenhet inom Azure och Azure AD." osvosv
Så det kanske inte är så illa som jag tror.

1 gillning

Exakt, det personliga väger oftast tyngre när man rekryterar. Saknar man någon kunskap så går det relativt fort att få på plats men det är svårare att få folk att fungera ihop.

Jag tror att du grejar detta!

2 gillningar

Jag svarar som jag tänkt så får jag se vad hon säger. :smiling_face:

2 gillningar

Jag fick svar direkt.... frågan är om det är smart att ta ett sådant samtal när jag har hjärtklappning och sömnbrist pga medicin. :joy:

1 gillning

Kör! Vad har du att förlora?
Återkom när du är klar!

Bored Daily Show GIF by CTV Comedy Channel

1 gillning

Jag har gett dom mitt telefonnummer och sagt att jag kan prata idag innan 14:30 så länge jag vet vilken tid så jag kan gå undan.
Känner själv att detta är för mycket att hantera just nu men bra att få första samtalet gjort tänker jag, innan jag tänker för mycket. :sweat_smile:

6 gillningar

Bra där! Håller tummarna för dig :crossed_fingers:t3:

1 gillning

Idag 12:30 ska hon ringa mig. :grimacing:
Jag får nog inhalera cola innan om jag ska orka. :sweat_smile:

2 gillningar

Spetsa den med mintuu! Kommer gå kalas!

Slow Motion Reaction GIF by MOODMAN

3 gillningar

Det fixar du, va bara dig själv! Är dom inte rätt när du är dig själv är det ändå fel jobb.

2 gillningar

Ja!

Jag ska försöka vara mig själv och fokusera på att detta faktiskt är något jag verkligen vill och har planer för.
Om det sedan passar för dom eller inte får man ju se då.

4 gillningar

Spännande! Håller tummarna

1 gillning

Rätt inställning. Det ska passa dig

1 gillning

Nu känns det riktigt jobbigt. :sweat_smile:

1 gillning