Apple ger vika – RCS kommer till iMessage

Från sajten:


Många har länge velat att Apple ska hoppa på RCS som har varit standard i Android-telefoner under en längre tid och nästa år är det dags.

RCS som står för Rich Communication Service är numera nästan en branschstandard för meddelanden på mobiltelefoner som är mer säkert än SMS och MMS men Apple har länge valt att inte stödja RCS. En talesman hos Apple har gått ut och meddelat att RCS kommer komma under nästa år. Apple fortsätter med att säga att RCS kommer fungera vid sidan av iMessage som fortsatt (enligt Apple) är det säkraste och bästa sättet för kommunikation.

Att Apple nästa år släpper stöd för RCS-protokollet betyder att kommunikationen mellan en Android- och Apple-enhet kommer bli betydligt smidigare. Istället för att ett SMS eller MMS skickas mellan enheterna så kommer det istället gå via RCS och det innebär att bilder och videos kommer skickas i högre upplösning, man ser när någon skriver ett meddelande, läskvitton kommer finnas, reaktioner och bättre stöd för gruppchattar och det kommer gå att dela sin position. RCS på en iPhone kommer precis som på Android även att fungera över WiFi så detta är glada nyheter för alla parter, oavsett om man använder en eller iPhone eller Android-telefon.

Via 9To5Mac

4 gillningar

Och där dog

Messenger
Whatsup
Mm

:sweat_smile:

4 gillningar

Skönt!

2 gillningar

Det var på tiden!

2 gillningar

Bra, välkommen till 2020-talet.

3 gillningar

Bra! Är inte enbart för meddelanden mellan personer, det öppnar också möjligheter för myndigheter och andra att skicka snyggare och säkrare meddelanden än de som idag skickas ut via SMS.

Bara bra!

Frågan är om det krävs en iPhone 16 eller om det kommer att fungera på äldre mobiler. :thinking:

Det kommer förmodligen att fungera på alla modeller som får nästa iOS.

Från sajten:
image

Vi tackar Nothing och Google men vi tackar framförallt EU för att jordens befolkning kommer att kunna reagera på varandras meddelande.

I ungefär två dygn fick telefontillverkaren Nothing glänsa med den heliga graalen. Äntligen skulle Android och iOS leva i harmoni med en liten app som de utvecklat som heter Nothing Chats. Inga fler gröna bubblor när meddelande skickas från en Android till iOS. Hur reagerar Apple? Genom att presentera stöd för RCS till nästa år som Android använt sedan 2019. Ja vi kanske inte ska ge Nothing all beröm för att Apple äntligen tog tag i det. Eller ens Google, som stått för mest påtryckningar under åren till att Apple anammar meddelande-standarden.

Nej det är nog med all säkerhet så att vi återigen har EU att tacka för den plötsliga förändringen. Just iMessage är en av de senaste tjänsterna som EU-kommissionen börjat snegla på och Apple ville nog ligga ett steg före. Slutligen ska vi inte glömma att bara för att Apple anammar RCS så behöver de inte byta ut den där gröna färgen på meddelande från Android-lurar. Något som betyder mer i staterna än vad det gör i vårat lilla land. Men tack till alla inblandade för att jag kommer att kunna lägga ett hjärta på min väns Android-meddelande till nästa år.

3 gillningar

Tror inte bubbelfärgen är det viktiga (mer än för Apple-sidan) men att enkelt kunna dela bilder, video och reagera osv är viktigare. Blir ju mer naturligt att använda detta istället för t.ex. Messenger nu.

3 gillningar

Hoppas på en tredje bubbelfärg så att man enkelt ser skillnad på om det går iväg som vanligt sms eller ej.

1 gillning

Förhoppningsvis kan Apple lobba för att RCS får end-to-end encryption också.

Chris Redd Snl GIF by Saturday Night Live

Onödigt då RCS redan har det.

Nej det har den inte som standard vad jag vet. Däremot finns det extension från t.ex. Google men det borde ju byggas in i standarden.

Ja, sant. Inte fogat mig i mobbningledet mot Android än, fortfarande lite för nytt för mig :crazy_face:

Hos Google är det standard. Google/Apple får trycka på så det blir en RCS-standard. :slight_smile:

1 gillning

Gula eller röda bubblor.

Från sajten:
image

Debatten om gröna och blåa bubblor kommer att fortsätta och det blir helt enkelt bara fler funktioner för meddelande som inte kommer från en iPhone.

Efter Apples tillkännagivande av stöd för RCS (Rich Communication Service) så är det många som undrade om det här skulle förändra hur meddelanden mellan en Android-telefon och en iPhone ser ut idag. Alltså utseendemässigt för det kommer att förändra hur vi kommer att kunna kommunicera på flera sätt. Bland annat kommer det bli bättre upplösning på bilder och många funktioner som Apples iMessage har idag kommer att fungera med RCS.

Men Apple har alltså bekräftat för 9to5mac att gröna bubblor fortsätter att vara standard för meddelanden som inte kommer från en telefon med iMessage. Med andra ord så läggs RCS endast till som ett tillägg för tidigare SMS och iMessage fortsätter vara sin egen standard. Det här är inte särskilt förvånande men det kanske kommer att vara lite trist för alla som hade hoppats på ett mer enhetligt utseende oavsett vem du skriver meddelande med. Vad tycker du? Berätta gärna i kommentarerna.

Via: 9to5mac