Apple ger svar på tal gällande Spotifys anklagelser

Från sajten:
Apple ger svar på tal gällande Spotifys anklagelser | Teknikveckan


image

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

Apple har nu lämnat sin syn på saken och passar på att meddela att Spotify bara betalar en avgift på 15% för 0,5% av sina betalande kunder. Totalt rör det sig om 680 000 kunder som har registrerat sitt abonnemang hos Spotify mellan 2014 till 2016. Spotify har idag över 100 miljoner betalande kunder så det är en väldigt liten del kunder det handlar om.

Spotify har i ett tidigare uttalande sagt:

Apple requires that certain apps pay a 30% fee for use of their in-app purchase system (IAP) – as is their prerogative. However, the reality is that the rules are not applied evenly across the board. Does Uber pay it? No. Deliveroo? No. Does Apple Music pay it? No. So Apple gives the advantage to its own services.

Att Uber eller Deliveroo inte betalar en avgift på 30% beror på att avgiften enbart betalas av de som levererar en digital vara, inte en fysisk vara eller tjänst. Därav betalar varken Uber eller Deliveroo avgiften. Apple skriver även att de inte anser att de har en dominerande position i Europa då iPhone har en marknadsandel på ca 20 procent. Även Apple Music har ungefär hälften så många många betalande kunder som Spotify i Europa.

Nu när EUs konkurrenskommissionär har fått Apples svar så får vi se om de väljer att gå vidare med ärendet eller lägger ned det.

Via Handelsblatt

1 gillning

A post was merged into an existing topic: Datorkrig

Räcker det att en tomte flaggar för att inlägg ska döljas? är inte det lite väl lite? Med tanke på hur lättkränkt den moderna människan är

Spotify har helt rätt. Titta bara på alla “patent”-tvister apple haft genom åren. Bara en dåre som kan tro det inte hämmat innovation. Visst, alla amerikanska bolag gör så, men Apple är värst i ligan.

bye

1 gillning

Tror bara det är dina faktiskt - är något automatik som slår till, antagligen för du fått så många anmälningar på dig.

1 gillning

Räcker med en flagga för den ska döljas. Kanske ändra till 10 eller så.

Varför flytta du min spotfy kommentar? Den handlar ju om Apple och dess metoder. Inget datorkrig

Hehe - för din skulle skall jag ändra, men misstänker att den är över 10 redan nu :joy:

Nej den är 1, frågade maccan.

Då hade alla döljts.

A post was merged into an existing topic: Allmänt dålig stämning

(inlägg tillbakadraget av skaparen, kommer att raderas automatiskt om 24 timmar om det inte flaggas)

Jävlar vilken bra cirklejerk man kan ha då

Nej det har dom inte