Ett forum för trevliga samtal

Teknikbubblan har högt men ett inkluderande tak. Vi är emellertid aldrig tolerant mot intoleransen.

Syftet med samtal

Här är vi för att lära oss. Vad vi vill lära oss spelar egentligen ingen roll. Vi må heta Teknikveckan men det kan även inkludera teknik för att blanda en drink, teknik för att bygga ett skjul och bästa tekniken för att byta blöja på den nyfödda.

Viktigt är att vi är ödjmjuka inför andras kunskap, men även okunskap. Vi delar med oss av det vi kan och lyssnar när andra som kanske vet ännu mer än oss, delar med sig av deras kunskap.

Personangrepp är för allmogen

Vi älskar samtal om saker, prylar och händelser. Vi älskar att ge personer beröm när de gjort något bra. Men har vi inget bra eller konstruktivt att säga om en person så låter vi bli.

  • Personangrepp leder till direkt avstängning. Om en person har fel så säg vad som är fel i sak. Berätta in vad du tycker är fel på personen.
  • Detta gäller med ett undantag: Politisk debatt. Av med handskarna och bara kör.

Var inte rädd att deltaga

Har du läst så här långt så förstår du förhoppningsvis att det inte finns något att vara rädd för här. Ställ de frågor du vill. Skicka inte PM om du inte behöver. Det finns säkert flera andra som har samma frågeställning som dig. Tänk hur det var i lågstadiet när du hade en fråga som du var rädd att någon i klassen skulle skratta åt. Sedan ställde någon annan samma fråga så alla i klassen fick svar.

Flagga problematiska inlägg

Hjälp oss hjälpa. Ser du ett inlägg som du tycker skaver. Som trots våra ganska tydliga regler känns negativt på ett sätt som inte är acceptabelt? Flagga det så vi administratörer ser det. Antagligen har du rätt.

(Men flagga inte felstavningar som vissa gör, det förstör statistiken :))