Zigbee Alliance har bytt namn

Från sajten:
image

Tidigare i veckan offentliggjordes Matter som är det nya namnet på Project CHIP. I samband med detta meddelades även att Zigbee Alliance byter namn.

Det nya namnet är Connectivity Standards Alliance (CSA) och syftet med namnbytet är att inte fokusera på Zigbee, som ju är ett protokoll, utan mer på den gemensamma standard som tagits fram i samarbete med medlemsföretagen. CSA kommer att fortsätta utveckla teknologin kring Zigbee och varumärket och logotyp kvarstår precis som tidigare.

Organisationen har varit verksam i nästan 20 år och fokuserat mestadels på Zigbee men när man nu även fokuserar på den IP-baserade standarden Matter så vill man skilja på verksamheterna. Matter blir alltså en del av produktportföljen parallellt med Zigbee, Smart Energy, Green Power, rf4ce med flera.

I samband med offentliggörandet av denna namnändring passade man även på att berätta att det under 2020 certifierades mer än 560 enheter för Zigbee vilket är ett rekord. Över en halv miljard Zigbee chipsets såldes och man räknar med en ökning till 4 miljarder till 2023.

Connectivity Standards Alliance

Connectivity Standards Alliance styrelsemedlemmar består av representanter från följande företag Amazon, Apple, ASSA ABLOY, Comcast, Google, Huawei, IKEA, The Kroger Co, LEEDARSON, Legrand, Lutron Electronics, NXP Semiconductors, Resideo, Schneider Electric, Signify, Silicon Labs, SmartThings, Somfy, STMicroelectronics, Texas Instruments, Tuya, och Wulian.

Läs mer på www.csa-iot.org, och är du intresserad av information kring Matter så surfar du hit www.buildwithmatter.com.

Källa: Connectivity Standards Alliance