Zemismart har börjat sälja sina första Matter-produkter

Från sajten:
image

Zemismart har lanserat sina två första produkter med stöd för Matter. Det rör sig om en motor för rullgardiner samt en motor för vanliga gardiner.

Kinesiska företaget Zemismart har lagt ut två nya produkter på sin hemsida som båda har stöd för Matter. Det rör sig om en rullgardinsmotor samt en gardinmotor.

Zemismart WiFi Matter-certified Roller Shade Motor

Denna motor är anpassad för rullgardiner med en diameter på röret som är 37 millimeter. Minsta längden är 350 millimeter så den passar inte alla rullgardiner. Den ansluts med Wi-Fi och kräver anslutning med kabel så ingen trådlös variant här då Wi-Fi drar mer ström än exempelvis Zigbee eller Thread.

Utöver stöd för Matter så fungerar den även med Apple Home, Google Home, Amazon Alexa och SmartThings eller för den delen Tuya också!

Priset ligger på runt 60 euro vilket får anses vara ganska prisvärt och mer information finns på företagets hemsida.

Zemismart MT01 Slide Curtain

Gardinmotorn från Zemismart med stöd för Matter ansluter också via Wi-Fi och bör strömförsörjas via kabel trots att den har ett inbyggt batteri. Batteriet är tänkt att finnas som reservbackup vid strömavbrott (laddas med USB-C).

Här finns gardinskenor i längder på två, tre, fyra eller fem meter och då kan två gardinlängder öppnas från var sida. Öppningshastigheten kan justeras i tre olika hastigheter.

Priserna startar på 184 euro för 2-meters varianten och mer information om denna motor finns på hemsidan.

Källa: HomeKit News

Ser ju lite halvsmart ut.