Yoga Book 9i från Lenovo imponerar med två skärmar

Från sajten:
image

Elektronikföretaget Lenovo har inte legat på latsidan inför CES 2023. Med en rad innovativa produkter ser de till att tänja på de tekniska gränserna.

Kinesiska företaget Lenovo har presenterat nya Yoga Book 9i som har dubbla skärmar. Med en konstruktion som manar till kreativitet underlättar de för hybridarbete. Utöver nya Yoga Book 9i har de även presenterat en rad andra nyheter vid elektronikmässan CES 2023.

Lenovo Yoga Book 9i

Nya Yoga Book 9i är den första laptopen i fullstorlek med dubbla OLED-skärmar. Datorn är byggd på plattformen Intel Evo och processorn Intel Core som erbjuder flexibilitet med dubbla skärmar tillsammans med funktioner som underlättar multitasking. Tack vare den nya konstruktionen kan användaren ha två helsidor uppe samtidigt. Kommunikation i virtuella möten blir också bättre med dubbla skärmar då användaren kan dela en presentation på en skärm och samtidigt se chatten, svara på frågor eller ta anteckningar via den andra skärmen.

Yoga Book 9i kommer också med ett foliostativ som gör det lättare för användare att arbeta på språng. Det löstagbara Bluetooth-tangentbordet förenklar multitasking och Lenovo-designade Smart Pen kan användas för att ytterligare underlätta och höja produktiviteten. Yoga Book 9i har två 13,3-tumsskärmar med 2,8K OLED PureSight, 100 procent DCI P3-färgåtergivning och Dolby Vision HDR samt ljud med stöd för Dolby Atmos via de inbyggda Bowers & Wilkins-högtalarna.

Lenovo Yoga AIO 9i Desktop

Allt-i-ett-datorn Yoga AIO 9i har en 31,5-tumsskärm med 4K-upplösning och 100 procent sRGB och 3-sidig kantlös design. Konstruktionen med ett metalliskt gångjärn gör att den kan lutas i önskad vinkel. Basen har sju portar samt en inbyggd trådlös smartphone-laddare. Processorn är den senaste 13:e generationens Intel Core i9. Datorn har fyra Harman Kardon-högtalare, rumsligt ljud med Dolby Atmos och en integrerad 5MP infraröd (IR) webbkamera, med inbyggd elektrisk slutare.

Lenovo Project Chronos-koncept

 

Lenovo har också visat upp ett koncept, Project Chronos som erbjuda en mixed reality-lösning för konsumenten. Detta koncept erbjuder en glasögonfri upplevelse som drivs av rörelser i hela kroppen och som låter konsumenter och kreatörer virtuellt kontrollera sin verklighetstrogna avatar, utan att behöva ha på sig någon motion-capture (mocap). I stället fångas användarens rörelser av en avancerad djupkamera som replikerar deras handlingar i realtid i en 3D-renderad virtuell miljö2, som sedan syns på en monitor via en DP- eller HDMI-port. När avataren väl har skapats kan användaren kontrollera den genom gester, rörelser, hållning eller ansiktsuttryck och se den renderad på skärmen, nästan i realtid.

Hårdvaran består av en datorstation som antingen kan monteras direkt på väggen eller placeras på en yta under eller ovanför den kopplade TV:n eller en monitor. Enheten har en integrerad RGB-djupkamera som kan roteras nedåt när den inte används.

Lenovo Tab Extreme

De har också presenterat sin största och kraftfullaste surfplatta hittills på 14,5-tum. Lenovo Tab Extreme har en OLED-skärm med 3K-upplösning, DCI P3-färgomfång och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Ljudet har stöd för Dolby Atmos via åtta fyrakanals-högtalare från JBL. Lenovo Tab Extreme har även en MediaTek Dimensity 9000 Octa-core-processor och en batteritid på upp till 12 timmar.

Stativet kan stå i dubbla lägen, samt fästas via magnet på enheten för att kunna placeras horisontellt eller vertikalt. Det innovativa tangentbordet har dubbla gångjärn, där surfplattan kan monteras och sedan lutas till önskad vinkel. Surfplattan kan efterlikna en bärbar eller stationär PC när tangentbordet är påkopplat, medan stativets huvudgångjärn skapar ett skyddande förvaringsfack för den medföljande Lenovo Precision Pen 3 när den är stängd.

Lenovo Smart Paper

Lenovo har utvecklat ett digitalt anteckningsblock, Lenovo Smart Paper som har en 10,3-tums pekskärm med antireflexer från E-Ink i ett lätt metallhölje. En batterilös penna medföljer surfplattan och kan förvaras i fodralet. Lenovo Smart Paper Pen behöver aldrig laddas och har en filtspets. Pennan har upp till 23 millisekunders latens så att skrivupplevelsen blir jämn och praktiskt taget utan någon fördröjning. Det finns nio olika inställningar för pennan, inklusive kulspets, pensel (trä och mekanisk), markör och till och med kalligrafi. Pennan har 4.096 nivåer av tryckkänslighet och lutningsdetektering, plus 74 anteckningsmallar att välja mellan.

 

Lenovo Smart Paper har två integrerade mikrofoner som kan förvandlas till en digital röstinspelare för att kunna spela in ett möte eller en föreläsning samtidigt som användaren antecknar. Lagringsutrymmet är 50 GB och via enheten finns tillgång till mer än två miljoner böcker på eBooks.com.

Priser och tillgänglighet:

  • Yoga Book 9i (13”, 8), rekommenderat pris på 2.299 euro inkl moms, tillgänglig från juli 2023
  • Yoga AIO 9i (32”, 8), rekommenderat pris på 1.899 euro inkl moms, tillgänglig från och med juli 2023
  • Lenovo Tab Extreme, rekommenderat pris på 1199 euro inkl moms, tillgänglig från mars 2023
  • Lenovo Smart Paper, rekommenderat pris på 499 euro inkl moms, tillgänglig från mars 2023
  • Yoga Slim 6i (14”, 8), rekommenderat cirkapris på 899 euro inkl moms, tillgänglig från februari 2023
  • Den uppdaterade Yoga 9i (14”, 8), rekommenderat cirkapris på 1899 euro inkl moms, tillgänglig från april 2023
  • Den uppdaterade Yoga 6 (13”, 8), rekommenderat cirkapris på 899 euro inkl moms, tillgänglig från februari 2023

Källa: Pressmeddelande