Yeelight lanserar ny filamentlampa för E27

Från sajten:
image

Kinesiska företaget Yeelight som nyligen bestämt sig för att satsa hårdare på den svenska marknaden med sina belysningsprodukter har lanserat en ny filamentlampa vid namn Yeelight Smart LED Filament Bulb. Yeelight är bekant för en del anhängare av det smarta hemmet då företaget är en del av Xiaomis eko-system.

Filamentlampor har blivit ganska populära på senare tid och påminner om forna tiders glödlampor som hade en typisk glödtråd som ibland gav ett vackert skimmer. Flera av de olika tillverkarna har idag sina egna varianter och former på dessa och många ansluts via en extern hub.

Yeelight däremot har valt att använda sig av wifi för uppkoppling (2,4 GHz) och slipper på så sätt en hub – du ansluter direkt till ljuskällan. Tack vare detta är det också enkelt att stödja flera olika plattformar så denna nysläppta E27 filamentlampa har stöd för: Apple HomeKit, Google Assistent, Amazon Alexa, Samsung SmartThings, IFTTT samt den egna appen.

Yeelight filament bulb

Tack vare det utbredda stödet är det också enkelt att röststyra belysningen vilket ju är bekvämt när du slagit dig ner i soffan för en stunds mys. Du kan dimma den från 5 % till 100 % och färgtemperaturen ligger på 2.700K och livslängden är det idag nästan normala, 15.000 timmar.

Priset ligger på 199 kronor och förväntas finnas hos olika svenska återförsäljare inom kort.