Xiaomi ser ut att presentera en ny bärbar högtalare

Från sajten:
image

Xiaomi ser ut att ha en ny bärbar Bluetooth-högtalare i görningen. Bilder har dykt upp på Xiaomi Sound Move som ser ut att ha ljud från Harman.

Kinesiska företaget Xiaomi ska hålla ett lanseringsevent den 18 april för mobiltelefonen Xiaomi 13 Ultra. Vid detta event kommer med all säkerhet fler produkter att visas upp, bland annat Xiaomi Smart Band 8 men nu ser det även ut som att en ny bärbar högtalare kommer att presenteras. Nya Xiaomi Sound Move dyker upp på bilder nu och detta är en Bluetooth-högtalare där man samarbetar med Harman kring ljudet.

Xiaomi Sound Move har touchkontroller på ovansidan och designen ser lite mer förstklassig ut än vad vi sett tidigare i deras bärbara högtalare. Än finns det inte så många detaljer att ta del av men enligt bilderna så finns en bärrem och med mer fokus på ljudet med två 5W högtalare och Bass Boast tar den sig kanske an Sonos Roam, vem vet? Dessutom ryktas batteritiden ligga kring 21 timmar och kapslingsklassen är IP54.

Huruvida denna lanseras globalt återstår att se men uppgifter talar om ett pris på mellan 100-150 amerikanska dollar. På tisdag vet vi mer.

Källa: XiaomiToday

1 gillning

Från sajten:
image

Xiaomi Sound Move är en ny bärbar högtalare med IP66 som har ljud från Harman. Den portabla Bluetooth-högtalaren har dessutom stöd för AirPlay 2.

För någon vecka sedan dök ryktet upp om att Xiaomi planerade en lansering av en ny bärbar högtalare. Mycket riktigt så stämde detta och vid ett lanseringsevent tidigare i veckan visades nya Xiaomi Sound Move upp för allmänheten. Högtalaren ansluts med Bluetooth 5.3 och har även stöd för AirPlay 2. Ljudet är framtaget i samarbete med Harman och stöder AudioEFX.

Efter att högtalaren presenterades har också fler detaljer om denna dykt upp och i aluminiumhöljet ryms något som uppges vara “4-unit dual-symmetrical” stereohögtalare. Måtten på högtalaren är 17,7 x 5,55 x 5,55 centimeter och vikten 568 gram och kapslingsklassen är IP66. Det finns en rem som gör det enklare att bära med sig högtalaren.

Högtalaren har även en gravitationssensor vilken ser till att automatiskt justera ljudet beroende på om den står upp eller ligger ner. I liggande läge skickar den ut ljudet i stereo och i vertikalt läge blir ljudet högre och rymligare. Laddning sker via USB-C och från porten kan 22 W snabbladdning fås. Batteriet sägs ge upp till 21 timmars musik i Bluetooth-läge samt 5,5 dagars standby i smartläget.

Rekommenderat pris för kinesiska marknaden ligger på 100 amerikanska dollar. Hur, om och när vi eventuellt får se en global lansering återstår att se.

Källa: Xiaomi

Galleri