Xiaomi Roborock S50 självgående dammsugare - den suger

Från sajten:
Xiaomi Roborock S50 självgående dammsugare - den suger

Xiaomi är en uppstickare som håller på att ta över världen och bolaget har ett extremt stort sortiment av produkter som sträcker sig från allt till uppkopplade vattenkokare till smarta sensorer, träningsarmband, mobiltelefoner, elsparkcyklar och robotdammsugare. En av Xiaomis styrkor är att de lyckas tillverka bra produkter och erbjuda ett lågt pris, något som väldigt ofta inte går hand i hand – men Xiaomi lyckas.

Design

Roborock S50 finns i två färger, vitt och svart och den sistnämnda har ett annat modellnummer och heter S55. Tittar vi på konstruktionen så är Roborock rund och detta är för att enkelt kunna navigera runt stolsben och andra hinder. Det finns tre knappar på toppen av roboten där vi kan starta städningen, skicka tillbaka roboten till laddstationen och starta en zonstädning. Konstruktionen är genomgående i plast men den känns inte på några sätt billig utan har en diskret och lite futuristisk känsla med sitt lilla ”kontrolltorn” på toppen.

Funktioner

När det kommer till funktioner så har Xiaomis S50 en sak som faktiskt sticker ut från mängden och det är en moppfunktion. Under roboten så går det att dra ut en behållare som fylls med vatten, i deras app klickar man i moppläge och då åker den runt och moppar golven. Det här skulle vi påstå är mer av en gimmick än något som faktiskt gör golven rena – så tro inte att du kan kasta golvmoppen och ersätta den med S50. I deras app finns det en rad olika inställningar där det går att välja på mopp, tyst läge, balanserat läge, turbo och sedan maxläge. Vi har kört S50 på max hela tiden för att få maximal sugstyrka. S50 använder laser för att mappa upp hela hemmet och kartan går sedan att spara i appen så roboten har koll på hur hemmet ser ut och var allting står. Detta gör att det bli mer precist och i appen går det även att se exakt hur den har kört under städningen.

Att dammsuga oavsett maskin är inte en ljudlös upplevelse och det fina med en robotdammsugare är att den kan städa när ingen är hemma. Du kommer åt dammsugaren via appen oavsett var i världen du är och det går även att schemalägga vilka dagar och vilken tid dammsugaren ska påbörja städning.

Så städar den

S50 använder sig som sagt av laser för att mappa upp hela lägenheten och i appen får du som en planritning över hela ditt hem. Där ser du precis hur den har tagit sig fram genom hemmet och kan se hur lång tid städningen tog och hur många kvadratmeter som den har städat. Nu när vi har gått igenom funktioner och vad den faktiskt kan göra så är det ju dags att ta upp det viktigaste, blir det rent?

Undertecknad har två barn i åldrarna två och fem och ni med småbarn vet att det blir ordentligt med smulor och skräp på golvet och S50 plockar upp varenda smula. Har barnen byggt ett stort legoslott i barnrummet så går det i appen att sätta upp digitala zoner där robotdammsugaren inte ska köra så den inte dammsuger upp saker den inte borde eller köra på ställen där man tror att den kan fastna. Något S50 inte gillar är kablar så precis som när man dammsuger med en vanlig dammsugare så gäller det att man håller det fritt från småsaker på golvet så som mindre leksaker, strumpor och annat som enkelt kan fastna. Vill ni slippa vardagsstädningen så är S50 en fantastisk maskin för att spara lite tid i det ständigt pågående vardagspusslet.

Summering

Roborock S50 är en prisvärd robotdammsugare som gör jobbet med bravur, det är minimalt med jobb och någon gång i veckan plingar det till i appen och då är det dags att tömma behållaren som samlar upp all damm och smuts. Med en stabil mjukvara, en bra laser som mappar upp hemmet korrekt och en prislapp som är betydligt lägre än konkurrenterna är det svårt att rekommendera någon att köpa något annat än S50. Så fort den är klar med städningen återvänder den till sin laddstation och inväntar nästa äventyr.

Detaljerna

 • Städtid fulladdad: 150 minuter
 • Vattenbehållare: 140 ml
 • Sugeffekt: 2 000 watt
 • Batterikapacitet: 5 200 mAh
 • Självladdas: Ja
 • Schemaläggning: Ja
 • Sensorer för smutsavkänning: Ja
 • Upptäcker avsatser så som vid trappor: Ja
 • Tvättbart filter: Ja
 • Mått: Höjd 13,30 cm, Bredd 44,40 cm, Djup 39,60 cm, Vikt 3,50 kg
 • Pris: Från 4 390 kronor

 

 

 

 

 

Reklam: Köp Xiaomi Robotic Vacuum Cleaner / Xiaomi Roborock S50 hos Webhallen.

1 gillning

Kan man skapa speciella zoner? Tänker att det kan vara praktiskt att exempelvis skicka ut den för att bara ta köket och hallen.

Grymt skrivet som alltid! :heart::ok_hand:t2::champagne:

En underbar liten robot alltså… Älskar att köra igång den när jag kommer hem… ”Hey Google, Start cleaning” Okey… ” Och se allt skit och hår efter hundar försvinna på ett par minuter… :heart_eyes:

Mänsklig rättighet? Där utvidgade det begreppet ganska radikalt. :wink::heart_eyes:

Bra recension!

Hur fungerar det om dammsugaren mappat upp rummet och då har koll på var tex soffan eller fåtöljen och man sedan vill dammsuga under fåtöljen. Om man då flyttar fåtöljen kommer den undvika området där fåtöljen normalt står eftersom det enligt mappningen står en möbel där? Likadant om man lyfter upp köksstolarna på bordet, kommer den då dammsuga under bordet eller strunta i det eftersom den lätt sig att stolarna normalt sett står i vägen?

Nepp den löser sådant! Använder lasern varje gång och letar efter förändringar etc!s

3 gillningar

Den verkar rätt go alltså.

Jag känner verkligen igen mig i det där med att det är extremt jobbigt att släpa fram en stor och bökig dammsugare och sladden är alltid i vägen och man måste konka runt på den stora klumpen.

Så ganska nyligen gjorde jag mitt bästa dammsugarköp någonsin. Jag köpte en Dyson V10 trådlös dammsugare som verkligen är så sjuuuuuuukt bra. Det är ingen robotdammsugare men den är så sjukt smidig att ta fram och suga av där det behövs.

1 gillning

Bra recension. Sugen på att köpa som sagt men inbillar mig att den blir billigare när s6 släpps. Men samtidigt, det kan inte vara många hundra…

1 gillning

Tror inte den kommer gå ned i pris då den redan är så extremt billig jämfört med alla konkurrenter.

1 gillning

Är det någon som har småsyskonet till denna? Den utan moppfunktion. Är den lika bra?

Inte lika bra, gör allt lite sämre som sugkraft etc. Skulle helt klart hosta upp 500:- till och ta den stora.

Om man har två våningar, hur gör man enklast? Köper två stycken eller bär den upp och ner nån gång i veckan? Och hur löser den i så fall trappavsatsen neråt?

Hur hanterar den trösklar?

Antingen köper två eller den nya S60 som kostar ca 2500:- mer. Den kan lagra två våningar i minnet. Det går även att bära upp den varje gång.

Den har sensorer som känner av trappor men du kan även sätta upp digitala no-go-zoner i appen. Den klarar trösklar men inte allt för höga men alla normalhöga.

1 gillning

Alltså, jag behöver denna…

Men jag tror att jag har för höga trösklar hemma, typ 35-40mm, och de lirar den väl inte riktigt med? :unamused:

Jag kan försöka mäta mina högsta till badrummet som vår inte tar sig över och se!

Har du en bild på tröskeln?

@Esse du vet jag :heart: dig…
Men dina kabelsituation hemma gör att jag snart tarut skillsmässa.

1 gillning

Släng klibbiga skrivbordsunderlägg som en bro över trösklarna när det är dags att dammsuga. Inte lika smidigt men är en lösning.

Skall lösa det asap gulle bara det att det är en video som skall göras om det :slight_smile:

jag misstänkte det :heart:

Jag får panik :flushed:

Men mikroplaster är väl inte så stora som gruskorn @Esse?