Xiaomi presenterar nya mobiler i 12-serien

Från sajten:
image

Xiaomi har precis presenterat sina nya smartphones i 12-serien. Båda har mycket fokus på foto, skärm och laddning.

Xiaomi 12 Pro och Xiaomi 12 har presenterats tillsammans med en del andra nyheter vid dagens event från Xiaomi. Den nya serien mobiltelefoner har banbrytande AI-algoritmer och mjukvaruverktyg för att möjliggöra foto- och videobearbetning direkt i mobilen.

Huvudkameran i Xiaomi 12 Pro och Xiaomi 12 består av ett kamerahus med tre linser, där båda modellerna har en kraftfull vidvinkelkamera på 50 megapixel, med stöd för 8K-video. I Xiaomi 12 Pro är samtliga tre linser på 50 megapixel, med den extra stora sensorn Sony IMX707. Utöver huvudkameran har Xiaomi 12 Pro en ultra-vidvinkelkamera och en telefotolins. Huvudkameran i Xiaomi 12 kompletteras med en 13 megapixel ultravidvinkelkamera, samt en telemakro-lins på fem megapixel.

Bland de nya funktionerna presenterades också ProFocus som identifierar och spårar bildobjekt i rörelse för att minska risken för att en bild blir suddig eller att fokus hamnar fel. Ultra Night Video ger nya möjligheter att fånga stämningsfulla filmer i mindre bra ljus.

Utöver nämnda funktioner har mobilerna:

  • AMOLED Dot Display med stöd för TrueColor, Dolby Vision och HDR+
  • Förstärkt skärm med Gorilla Glass Victus
  • Skärmen på Xiaomi 12 Pro är på 6,73 tum stora skärm och har WQHD+-upplösning och AdaptiveSync Pro
  • Skärmstorleken på Xiaomi 12 är 6,28 tum
  • Båda modellerna för försedda med SOUND BY Harman Kardon-högtalare med stöd för Dolby Atmos
  • Xiaomi 12 Pro har fyra högtalare, två för diskant och två för bas.
  • Drivs av Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • Gränssnittet är MIUI 13 för Android 12

Snabb laddning är ett av Xiaomis kännemärken. Xiaomi 12 Pro har 120 W HyperCharge vilket i laboratorietester visat att 4 600 mAh-batteriet kan laddas upp till 100 procent på 18 minuter. Xiaomi 12 har 67 W laddningskapacitet för sitt 4 500 mAh-batteri. Båda telefonerna stöder trådlös laddning på 50 W.

Pris för telefonerna ligger på 749 EUR för Xiaomi 12 och 999 EUR för Xiaomi 12 Pro.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning