Xiaomi presenterar mobilerna 11T & 11T Pro

Från sajten:
image

Xiaomi har presenterat en ny uppsättning av mobiltelefoner med kreativitet i fokus. Företaget passade även på att visa upp en del andra innovativa nyheter.

Under ett livesänt event visade kinesiska företaget Xiaomi upp tre nya mobiltelefoner; Xiaomi 11T Pro, Xiaomi 11T och Xiaomi 11 Lite 5G New Edition. Mycket fokus hamnade på kreativitet där kamerorna ska inbjuda till ökat skapande hos användaren. Den som är uppmärksam ser också att “Mi” är borttaget från produktnamnen så från och med nu är det “Xiaomi” som gäller.

Xiaomi 11T Pro

Den nya flaggskeppsmodellen som är fullspäckad med ny teknik. Det är den första mobiltelefonen på marknaden som använder 120W HyperCharge vilket fixar full laddning på bara 17 minuter! Batteriet har en kapacitet på 5.000 mAh vilket innebär långt mellan laddningarna. Cellerna i batteriet är förstärkta med ett material som heter “Grafen” vilket sägs öka prestandan ytterligare.

Xiaomi 11T Pro

Baktill på 11T Pro finns tre kameralinser med en huvudlins på 108 megapixel. Denna ackompanjeras av en 2x telemakro och en 120° ultravidvinkellins. Mobilen kan dessutom filma i 8K och HDR10+ vilket ska kunna ge riktigt bra film- och bildmaterial. Skärmen är en AMOLED på 6,67 tum med en upplösning på 2400×1080 och 120 MHz uppdateringsfrekvens. Ljusstyrkan är på 1000 nits och en touchkänslighet på 480 Hz. Allt kryddas med TrueColor, Dolby Vision och ljud via dubbla Harman Kardon-högtalare. Processorn är en Qualcomm Snapdragon 888.

Rekommenderat pris är EUR 649.

Xiaomi 11T

Xiaomi 11T

Lillebror till 11T Pro men med lägre pris. Samma kamerauppsättning och liknande skärmegenskaper. Mobiltelefonen presenteras som det mest avancerade kreativt verktyget fullspäckad med teknik för kreatören. Med verktyget Cinema AI kan du med ett klick skapa effekter när tillfället ges, exempelvis time-lapse, time-freeze och Magic Zoom. Processorn är en MediaTek Dimension 1200 Ultra och turboladdningen ser till att batteriet på 5.000 mAh laddas fullt på 36 minuter. Rekommenderat pris är EUR 469.

Xiaomi 11 Lite 5G New Edition

Xiaomi 11 Lite 5G New Edition

En uppdaterad version av tidigare lanserade Mi 11 Lite men med ett bättre pris. Här ligger fokus på slimmad design och en vikt på bara 158 gram lär tilltala en hel del användare. Telefonen har samma intuitiva AI-funktioner för foto och film som 11T Pro och 11T. Processorn är en Qualcomm Snapdragon 778G. Som namnet antyder finns även stöd för 5G. Rekommenderat pris är EUR 369.

Mi Smart Band 6 NFC

Mi Smart Band 6

Det populära aktivitetsarmbandet som lanserades tidigare släpps nu i en uppdaterad version med stöd för NFC. Detta möjliggör kontaktlösa betalningar i samarbete med Mastercard. Mi Smart Band 6 mäter även sömnkvalitet och syresättningen i blodet samt stressnivån.

Dessutom finns nu stöd för Amazon Alexa och allt för ett rekommenderat pris av EUR 54,90.

Xiaomi Pad 5

En ny surfplatta under namnet Xiaomi Pad 5 presenterades också. Med tillbehöret Xiaomi Smart Pen (säljs separat) ska den bli ett kreativt arbetsredskap samtidigt som du kan njuta av film, musik och spel. Skärmen är på 11 tum och har en 120 MHz uppdateringsfrekvens och en tryckkänslighet på 240 Hz.

Xiaomi Pad 5

Dessutom finns stöd för Dolby Vision och Dolby Atmos. Rekommenderat pris är EUR 399.

Mi Smart Projector 2

Mi Smart Projector 2

En kompakt projektor som har full HD-upplösning och stöd för Dolby Atmos. Avancerade bildjusteringsfunktioner ser till att bilden som projiceras är korrekt. Mi Smart Projector 2 har inbyggd Android TV samt stöd för Google Assistent. Rekommenderat pris är EUR 599.

Xiaomi Mesh System AX3000

Xiaomi Mesh System AX3000

Avslutningsvis presenterade man också ett mesh-system för det smarta hemmet. Systemet med två stycken förprogrammerade enheter täcker en yta upp till 370 kvadratmeter och sägs kunna hantera mer än 250 enheter samtidigt. Givetvis har den stöd för Wi-Fi 6 och med teknologier som OFDMA och stöd för 2×2 MIMO ska en stabil och sömlös trådlös uppkoppling tillhandahållas. Rekommenderat pris är EUR 149 för 2 st enheter och EUR 79 för 1 enhet.

Produkterna väntas släppas för försäljning i Norden under fjärde kvartalet, då presenteras även lokala priser.

*) Produkterna väntas finnas tillgängliga för försäljning i Norden under fjärde kvartalet 2021. Lokala priser och mer information om tillgängliga färgval och minneskonfigurationer kommer att kommuniceras närmare säljstarten.

Källa: Presmeddelande

2 gillningar

349 eur står det ju på sista bilden för pad 5? :upside_down_face:

Bra artikel hur som helst, uttömmande!

1 gillning

Häftigt att se hypercharge ticka upp i realtid :slightly_smiling_face:

2 inlägg delades upp till ett nytt ämne: Kinesiska mobiler har inbyggt censursystem