Xiaomi lanserar 80W trådlös laddning

Från sajten:
image

Xiaomi har precis presenterat sin nya form av trådlös laddning.

Den heter duga. Det är 80W trådlöst. Det är 100% på 19 minuter. Det är snabbt.

Xiaomi 80W trådlös laddning

Det var bara förra året som Xiaomi lanserade 30 W. Då och fortfarande är 30W otroligt bra och snabbt för trådlös laddning. Xiaomi har under året tävlat mot sig själv med att slå sina egna rekord.

In March 2020, Xiaomi introduced to the world 40W wireless charging, in August that record was broken by Xiaomi’s first mass-produced 50W wireless charging technology, only to be broken again with 80W Mi Wireless Charging Technology. In less than a year, three technological breakthroughs and three new records.

Xiaomi lanserade nyss sina Mi 10 Ultra, världens första telefon som klara av 120W trådad laddning och 50W trådlös laddning och frågan är om det finns något stopp för Xiaomi. Testet där Xiaomi kan använda sig av 80W trådlös laddning görs på en modifierad Mi 10 Pro. Det är troligen först med Xiaomis nästa linje mobiltelefoner vi får se möjligheten till 80 W trådlös laddning. Xiaomi beskriver även i sitt pressmeddelande att de har förståelse för hur viktigt det är med arbetet på både batteriets längd och dess laddningshastighet.

Vidare så ser tiden för hur snabbt batteriet kan ladda upp ut så här:

80W Mi Wireless Charging Technology kan fylla 4,000 mAh batteri till 10% på bara 1 minut, 50% på 8 minuter och 100% på bara 19 minuter. jämförelse 30W Mi Wireless Charging Technology från 2019 hade kapaciteten att ladda liknande batteri till 50% på 25 minuter och 100% på 69 minuter.

Xiaomi

Alltså rent tekniskt är det ju brutalt imponerande men för mig helt onödigt. Min mobil räcker alltid morgon till kväll och laddas över natten, och att då nattetid ladda med sån snabbladdning lär ju inte vara bra för batteriet.

Börjar det inte bli dags för en inställning eller AI som laddar långsamt om man sätter telefonen på laddning efter kl 22.00 eftersom den då gissningsvis ska laddas hela natten. Vill minnas att Sony eller Motorola hade den möjligheten.

1 gillning

Ja skillnaden mellan 80 watt och 20 watt är ju sak samma, men tänk den dagen då du står på stan, din mobil håller på att ta slut, och du kan blippa den mot en enhet som ger fulladdning på 2 minuter.

Ofta handlar onödiga mellansteg om något längre in i framtiden.

2 gillningar

Apple har en ”AI” som lär sig när du brukar ta mobilen från laddaren i liknande scenarier, och laddar bara till 80% för att ladda de sista 20%’en en halvtimme/timme innan du går upp och behöver mobilen.

Har märkt att den ”AI’n” har svårt när man som förälder går upp om nätterna till ropande barn och tar med sig telefonen till barnens sovrum för att inte missa alarmet. För min del hade AI’n kunnat bara vara en inställning där jag ställer in telefonen att ladda så jag har fullt batteri 30min före alarmet ringer.

1 gillning

Ja, här har du 10% på en minut. Bara det är ju värt att sätta upp sådan laddare. Som nu precis när jag väntade på bussen och hade en 1% kvar (biljetten i mobilen)

Jag tycker det låter fantastiskt. Det skapar ju enorma möjligheter som flera redan varit inne på. Tänk på alla fik, restauranger, pubar etc. Men även på kontoret och hemma. Även om hemma är där det kanske behövs minst.

Vad tror vi om batteriets livslängd med denna typ av snabbladdning?

Funkar denna till iPhone XS Max? Eller nä tror inte de va?

IPhonen kan inte ta emot så mycket Power

image