Xiaomi har lanserat nya ljusslingor för smarta hemmet

Från sajten:
image

Utbudet av produkter för det smarta hemmet fortsätter att växa snabbt. Nu har Xiaomi lanserat ett par nya ljusslingor bland annat med inbyggd mikrofon.

Kinesiska elektronikjätten Xiaomi fortsätter att förse marknaden med produkter för det smarta hemmet. Nu har det dykt upp två nya ljusslingor som kan färgsätta våra hem så här i vintertid när mörkret omger oss. Xiaomi Smart Lightstrip Pro är en böjbar ljusslinga av det lite grövre slaget som kan visa upp olika nyanser samtidigt med 10 centimeters avstånd.

Denna ljusslinga har även en inbyggd mikrofon som kan fånga upp musik och få ljuset att pulsera i takt med det man lyssnar på. Den har en längd på 2 meter men det går även att förlänga denna med ytterligare 1 meter om man vill detta (total längd kan bli 5 meter). Det finns stöd för Google Home och givetvis också Xiaomi Home-appen, anslutning sker via Wi-Fi. Arbetstemperaturen går ner till -10 °C vilket innebär att den borde kunna fungera utomhus också (finns dock inga uppgifter om IP-klass).

Rekommenderat pris för Xiaomi Smart Lightstrip Pro är 1 099 kronor för 2 meter och 329 kronor för 1 meter förlängning hos Mistore. Mer information fins att läsa på Xiaomis hemsida.

Xiaomi har också lanserat en lite billigare ljusslinga vid namn Xiaomi Smart Lightstrip EU som enligt uppgift enkelt ska kunna integreras i ditt smarta hem-system. Exakt vad som avses här framgår inte via hemsidan hos Mistore men om man tittar på Xiaomis hemsida så skulle detta kunna vara en produkt som faktiskt fungerar med Google Home, Amazon Alexa samt Apple Home vilket låter lovande då Xiaomis produkter normalt inte har stöd för HomeKit. Anslutning sker via Wi-Fi och Bluetooth.

Rekommenderat pris för Xiaomi Smart Lightstrip är 549 kronor för 2 meter och 119 kronor för 1 meter förlängning hos Mistore.

Är Xiaomi på gång med stöd för Matter?

En annan sak som undertecknad upptäckte idag i samband med en uppdatering av appen Xiaomi Home är att Matter faktiskt nämns. Exakt vad detta innebär framgår visserligen inte men det är en av få gånger som Matter nämns i samband med Xiaomi. Företaget har tidigare gått med i CSA (Connectivity Standards Alliance) men varit väldigt sparsamma med att lämna någon information om vilka produkter som kan få stöd för Matter samt om de kommer att kunna uppdatera befintliga produkter på marknaden.

Om inget annat så hade det varit sjukt trevligt om de lyckades ge stöd för Matter till sina smarta fläktar som ju förgyller sommardagarna och inte minst nätterna. Vi får hålla tummarna helt enkelt och se vad som händer framöver.

Vad tror ni, är Xiaomi på gång med något kring Matter i och med att de också lanserar en ny produkt som nu stöder Apple Home?

Källa: Mistore

Galleri

1 gillning