Xiaomi har en ny luftrenare på gång

Från sajten:
image

Xiaomi visade häromdagen upp en helt luftrenare med en design som påminner om en skrivbordsdator av tornmodell. Med sin långsmala formfaktor och aluminiumsidor byter man stil jämfört med de luftrenare många av oss har i våra hem.

Xiaomi Mijia Air Purifier X använder en VOC-sensor från Schweiz som i kombination med ett femlagers filter ska rena luften i ditt hem på ett effektivt sätt. Filtret som sitter i denna är ett H13 HEPA filter. Luftrenaren klarar av att förse ett rum med 6.600 liter ren luft per minut. Ljudnivån ligger på 30,7 dB och det är även möjligt att kontrollera luftflödet och vinkeln på detta upptill på luftrenaren. Självklart kan du kontrollera enheten via Xiaomi Home-appen eller via röststyrning som beror på i vilket land denna används.

Xiaomi Mijia Air Purifier X Detaljer

De mindre perforerade hålen på sidan är inte för luftintag utan detta sker via enhetens ovansida. Kontroll av luftrenare sköts från ovansidan där en liten LCD-display finns som visar aktuell status i rummet. Information som visas här är luftkvalitet, VOC, PM2.5-värden samt en kurva som visar hur utveckligen av luften ser ut.

Priset väntas ligga kring $300 och som vanligt är det först på den kinesiska marknaden denna blir tillgänglig. När och om den kommer till Sverige är i dagsläget inte känt.

Vilken formfaktor gillar ni bäst? Denna eller den mer traditionella vita, högre modellen?

Källa: XiaomiToday

Först skriver du:

Sen skriver du:

Jag tror inte det är meningen att man ska styra luftflödet in i maskinen utan ut i rummet.
Kollar man på konstruktionen/sprängskissen så ser man att luftflödet måste gå från perforeringen på sidan, genom filtren och sen upp och ur maskinen.