Xbox kommer att blockera icke auktoriserade tillbehör

Från sajten:
image

Från och med den 12 november kommer icke auktoriserade tillbehör att sluta fungera med ditt Xbox Series X/S och Xbox One.

Tillbehör som inte är tillverkade av Microsoft eller en licensierad Xbox-hårdvarupartner kommer att blockeras den 12 november.

Detta rapporterades först av Xbox-användare som hade fått ett varningsmeddelande när de kopplat in obehöriga tillbehör till sina konsoler. Varningsmeddelandet löd “fel 0x82d60002”, och innebär att tillbehören inte stöds av Xbox.

From November 12, 2023, Microsoft will no longer allow unauthorized third-party accessories to be used with its Xbox consoles.

According to sources, MS plans to expand its program for approved third-party wireless Xbox controllers.
https://t.co/jOmO8lze7n pic.twitter.com/mZfVRvodv0

— Wario64 (@Wario64) October 30, 2023

Microsoft säger att icke auktoriserade tillbehör kan försämra spelupplevelsen på Xbox-konsoler (Xbox One, Xbox Series X/S) och råder spelare att kontrollera den fullständiga listan över tillbehör som stöds i denna länk.

Xbox console-related product Issue Update pic.twitter.com/QK0N41LmHW

— Brook Gaming (@brookgamingfans) October 20, 2023

Ett av företagen som redan uttalat sig med att de kommer att påverkas av uppdateringen är Brook Gaming. Vill du vara helt säker på att ett tillbehör har fullt stöd och Microsofts välsignelse ska du kolla efter “Designed for Xbox”-märkningen på förpackningen.

Via: Eurogamer