Xbox-försäljningen står nästan still i Europa och utvecklare får kalla fötter

Från sajten:
image

Det verkar som att Xbox-försäljningen i Europa har stagnerat och enligt Chris Dring så börjar utvecklare fundera på att sluta stödja Xbox vilket skulle kunna bli katastrofalt för Microsoft.

Chris Dring som driver sidan Gamesindustry.biz har hört att flera spelutvecklare har börjat gå i tankar att sluta stödja Xbox och detta på grund av att försäljningen av Microsofts spelkonsol står mer eller mindre still i Europa. Gamesindustry har själva i sina säljanalyser sett att försäljningen av Xbox dalade under förra året och hittills i år ser det ännu värre ut så frågan är om utvecklare kommer se någon lönsamhet i att fortsätta utveckla spel till konsolen.

Det har sedan tidigare uppmärksammats att det säljs dubbelt så många PlayStation 5 som Xbox Series S/X och Microsoft har för ett par veckor sedan meddelat att Xbox-exklusiva spel kommer släppas till PlayStation 5 och Nintendo Switch och dessa titlar är:

  • Sea of Thieves – PS5, släpps 30 april
  • Grounded – PS4, PS5, och Switch släpps 16 april
  • Pentiment – PS4, PS5, och Switch, släpps 22 februari
  • Hi-Fi Rush – PS5, släpps 19 mars

Via FZ

Förstår det inte.

The Last Of Us, Helldivers, Uncharted, God of War, Spider Man, Horizon. Kanske bara är jag men det känns som att PlayStation har lyckats skapa fler populära titlar senaste åren. Xbox har ju ett gäng men kan det inte vara så att de flesta bara köper Game Pass och spelar på PC/tv etc?

Jag tror åtminstone inte det är många som går i konsollköpartankar som seriöst överväger en Xbox nu när det är på utdöende. Det har ju spekulerats länge i om One X skulle bli MS sista konsoll. De hade en good run ett tag, men känns lika dött som Windows Phone tyvärr.

Har man en PC och en PS5a så kan man spela allt värt att spela.

För några år sedan så förlorade Microsoft 200 dollar på varje såld maskin, (borde väl vara mindre idag).
Kan de bara få folk spela på andra enheter och betala för Game Pass så borde det bli bra för alla inblandade, MS, spelare och utvecklare.

1 gillning

Först Sega, nu troligen XBOX.

One console to rule them all… ?

Snart är väl allt i molnet? Fast gick ju skit för google och nvidia där?

Nvidias rullar väl på, dålig koll på den tjänsten. Googels Stadia var en toppentjänst men tyvärr så var det ingen så berättade om att den fanns eller hur den funkade.
Många av av spelarna är också fanboys av "sin egen" konsol så svårt att få de byta märke och till streaming. Där har ju Microsoft en fördel med att de redan har ett gäng kunder.