Xbox-chef tror inte på en värld där Xbox Series S blir utan vissa spel

Från sajten:
image

Xbox Series S har kritiserats för att sakna tillräckligt med VRAM för dagens spel vilket tvingar utvecklarna till övertid.

Microsoft kräver att alla spel som släpps till Xbox Series X även ska fungera till minstingen Series S. Vissa spelutvecklare hävdar att det här kravet gör att utvecklingen för dagens spel går långsammare eftersom de måste lägga mer tid på att göra spelen kompatibel till Series S. Xbox Series S har 10 gigabyte grafikminne jämfört med Xbox Series X som har 16 gigabyte och 2 gigabyte är låst till operativsystemet på spelkonsolerna.

När ”Baldur´s Gate 3” nu blir framskjutet på grund av tekniska bekymmer till Xbox Series S så kom frågan upp av Eurogamer om framtida spel skulle kunna släppas enbart till Xbox Series X. Xbox-chefen berättade då att han inte kan föreställa sig en värld där så skulle vara fallet. Han säger att de samarbetar med Baldur´s Gate-utvecklarna Larian och är säker på att de snart hittar en bra lösning. Vidare förklarade han att Microsoft fortsätter att vara fullt engagerad i deras Xbox Series S och att marknaden behöver en spelkonsol i den prisklassen.

Via: Videogames Chronicles

8Gig VRAM är fasiken rätt mycket det ändå....märkligt de inte får det att fungera.

1 gillning