Wynd Sentry håller koll på oönskad rök och höga ljud

Från sajten:
image

Att hålla koll på vad som händer i hus där man inte själv befinner sig är inte helt lätt. Som tur är finns det nu en lösning på detta från Wynd.

Återigen är det Kickstarter som agerar skyltfönster till företag som vill nå ut med sina innovativa produkter. Wynd har gjort sig ett namn tidigare med bland annat luftrenare och nu tar de sig an svenska företaget Minut med sin utmanare Sentry. Denna smarta sensor sägs vara den första i världen som varnar i hemmet genom att detektera cigarettrök, marijuana, vejprök och högljudda fester. Produkten är främst inte tänkt för privatpersoner utan för personer som hyr ut i andra hand via olika tjänster som exempelvis Airbnb.

Via den dedikerade appen fås notiser om någon som hyr tillfälligt får för sig att röka på lite vilket då inte är tillåtet. Notisen skickas och ägaren kan då agera därefter. Via appen loggas dessutom eventuella händelser där rökning förekommit vilket kan användas mot den som bryter mot reglerna för att hyra boendet.

En Wynd Sentry täcker upp till 37 kvadratmeter och ansluts till elnätet med USB-C. Det finns ett inbyggt batteri som agerar som backup i upp till 48 timmar. En Sentry levereras utan kostnad (ord pris 149 amerikanska dollar) men kräver ett abonnemang för att fungera. Abonnemanget täcker övervakning, apputveckling och förbättringar. Abonnemangskostnaden ligger just nu på 144 amerikanska dollar via Kickstarter.

Källa: Kickstarter

Typ samma sak som Minut, fast +rökgrejen?