WWDC 19 - De stora nyheterna i macOS Catalina

Från sajten:
WWDC 19 - De stora nyheterna i macOS Catalina | Teknikveckan


image

Årets uppdatering av macOS fick namnet Catalina och i denna uppdatering säger vi adjö till iTunes. Apple har tagit fram skalpellen och styckat upp programmet i flera olika program.

Appen kommer nu bli tre olika appar, Apple Music, Apple Podcast och Apple TV. Apple Music kommer kännas igen från iTunes och ha samma funktioner och många är även finslipade. När det kommer till podcasts så känner du dig hemma direkt om du har använt iOS-appen och det finns en avancerad sökfunktion så du kan söka på saker som sägs i olika podcasts för att hitta rätt avsnitt.

Apple TV-appen har samma funktionalitet som till Apple TV och du kommer åt dina köpa filmer, och det är även stöd för 4K HDR och Dolby Atmos.

Har du en iPad och en Mac med macOS Catalina kan du nu använda din iPad som en extra skärm till datorn likt hur Duet Display idag fungerar. Du kan även använda Apple Pencil som input på din Mac genom att använda skärmen på din iPad.

Om du tappar bort din iPhone eller iPad så kan du hitta den via appen Find my iPhone, men nu kommer funktionen till Mac – även om den är avstängd. Activation lock gör att du kan låsa enheten så inget går att installera eller ta bort från din borttappade Mac – samma funktionalitet som vi hittar på iPad och iPhone.

ScreenTime kommer till macOS så du kan kontrollera och se hur länge du sitter vid datorn och något väldigt intressant lanseras som heter Project Catalyst. Det låter utvecklare skapa appar för Mac som är baserade på existerande iPad-appar. Det ska även vara enkelt för utvecklare att porta sina appar från iPad till Mac så framöver kommer vi nog se en betydligt fullare Mac App Store.

1 gillning

Så jädra nice…

2 iPad ?.. istället för en Mac en iPad ??..

Nu fattar jag inte vad du menar?

Extra skärm - ha 2 iPad Pro istället för en Mac / iPad …

1 gillning

Ska du ha 2 iPad kopplat till datorn och ingen vanlig skärm, eller koppla ihop 2 iPad med den ena som extraskärm???

Två iPad Pro:s

Vart har de valt att lägga säkerhetskopiering och synk av iPhone? I Apple Music eller har de flyttat det nån helt annanstans? :thinking:

I finder.
en googling på “sync iphone os catalina” gav svaret.

Detta med Finder visades i samband med ändringar av iTunes (av Craig F).

Det finns i finder och i Apple Music!