Withings Body Comp håller koll på mer än bara vikten

Från sajten:
image

Om du är någon som vill ta sin hälso- och fitnessresa till nästa nivå, är Withings Body Comp Scale definitivt en våg värd att överväga. Withings Body Comp mäter inte bara din vikt, utan den ger också en analys av hela kroppens sammansättning, inklusive kroppsfettprocent, vattenprocent, muskelmassa, benmassa.

Men det som verkligen skiljer Withings Body Comp från resten av alla dumma vågar är dess förmåga att mäta din kardiovaskulära hälsa. Genom att mäta din puls stående på vågen kan den beräkna din “vaskulära ålder”. Utifrån det här kan Withings Body Comp ge dig en indikation på din allmänna hjärthälsa. Body Comp mäter tidsskillnaden mellan hjärtats blodutstötning från aortan och blodflödets ankomst i fötterna. Den tid det tar för blodet att färdas längs artärträdet används sedan för att räkna ut den kardiovaskulära hälsan.

Withing Body Comp

Båda fötterna på vågen för att mätningen skall gå rätt till.

Men det stannar inte där – vågen mäter också något som kallas “elektrodermal aktivitet”, vilket i grunden är ett fint sätt att säga att den mäter svettkörtelaktiviteten i dina fötter. Men oroa dig inte – det är inte så äckligt som det låter! Elektrodermal aktivitet, även kallat galvanisk hudrespons (GSR), är en mätning av elektriska förändringar i huden som orsakas av fysiologiska förändringar i kroppen. Dessa förändringar kan orsakas av olika faktorer som stress, ångest, rädsla eller fysisk aktivitet. Elektrodermal aktivitet mäts genom att placera elektroder på huden, i det här fallet fötterna, och mäta den elektriska resistensen i huden. Mätningar av elektrodermal aktivitet används ofta inom psykologi och medicin för att få en indikation på individers emotionella tillstånd och fysiologiska respons.

Withing Body Comp

EDA – Elektrodermal aktivitet.

En av de fantastiska sakerna med Withings Body Comp Scale är dess fleranvändarvänliga design. Den kan känna igen upp till åtta olika användare och automatiskt synkronisera deras data till Health Mate-appen. Det betyder att om du delar din våg med din partner eller familj kan alla spåra sina egna framsteg och hälsomått. En av de utmärkande egenskaperna hos vågen är dess förmåga att känna igen flera användare och lagra deras data separat. Detta är perfekt för familjer eller hushåll med flera personer som använder samma våg.

Kliv bara upp på vågen så känner den automatiskt igen vem du är och synkroniserar din data till motsvarande profil i appen vågen synkroniserar flera andra hälso-appar vilket gör att datan kan ses i appar där vi även samlar annan data. Vågen har också en positionskontrollfunktion, som säkerställer exakta mätningar genom att detektera om du står rätt på vågen. Om en mätning skiljer sig markant från tidigare mätning eller är nära en annan användares mått visar displayen val för vem den tror du kan vara och genom att luta sig lätt åt ena eller andra hållet på vågen väljer vi enkelt vem invägningen ska registreras på.

Withing Body Comp

Pulsen är alltid något högre på vågen än på den smarta klockan. Kanske är det spring i benen.

Även om vågen går att använda utan att titta i Health Mate-appen är appen definitivt värd att ladda ner om du har Withings Body Comp. Det är ett utmärkt sätt att hålla koll på din aktivitet, sömn, vikt med mera. I appen går det att se trender, spåra (eventuella) framsteg och få personlig coachning för att hjälpa oss att nå hälsomålen.

En av de saker jag uppskattar mest med Smart Scale Body Composition är dess eleganta och stilrena design. Vågen har ett minimalistiskt utseende med en tunn glasplattform och en stor lättläst display. Den är också relativt lätt, vilket gör den lätt att flytta runt eller förvara när den inte används.

Withing Body Comp 2

Vågen är tunn och stilren

Jag har använt Smart Scale Body Composition under en månad nu, och jag har tyckt att den är ett utmärkt verktyg för att hålla koll på vikten och hålla mig motiverad. Appen ger en mängd information, inklusive dagliga och veckomedelvärden, såväl som närings- och träningsspårning. Den integreras också med andra hälsoappar som Apple Health, Google Fit och Fitbit, vilket gör det enkelt att få en komplett bild av din allmänna hälsa och välbefinnande. Under perioden jag har testat vågen har det varit jul och jag har varit sjuk, två tillfällen att kunna hålla koll på vikt och vätska i kroppen har varit guld.

Vågen har även fått jobba hårt med den elektrodermala aktiviteten då vintern tenderar till att torka ut fötterna. Men endast en gång har vågen misslyckats med att mäta detta under hela testperioden. Om det skulle vara något annat som tynger ner den här vågen är det Health Mate-appen, all information som vågen samlar på sig är inte helt lätt att hitta i appen. Appen är snyggt utformad, men det blir mycket runtklickande och något otydligt var informationen ska vara. Är det under Home, dashboard eller profil?

Withing Body Comp 5

Appen är något rörig.

Sammanfattningsvis är Withings Body Comp Scale en förstklassig smart våg som mäter din hälsa och kondition på snyggast möjliga vis. Oavsett om du är en seriös idrottare eller bara någon som vill få en bättre förståelse för sin allmänna hälsa, är den här vågen en fantastisk investering. Dessutom, låt oss vara ärliga – vem vill inte veta sin “kärlålder?” (jag menar, jag är bara 40, men min vaskulära ålder är tydligen 46. Jag antar att det betyder att jag inte kan skylla alla mina hälsomisstag på min ungdom längre.)

Recension: Withings Body Comp

Fördelar

 • Snygg stilren design.
 • Mäter hela kroppens sammansättning
 • Synkroniserar till flera andra hälso-appar

Nackdelar

 • Appen är inte helt lättförståelig.

Detaljer

 • Mått: 12,8 x 12,8 x 1,1 tum / 325x325x25,6 mm
 • Skärm: (2,4 tum x 1,6 tum), 128 x 64 pixlar
 • Stor, höghållfast platta av härdat glas
 • Färgfritt satinvitt eller svart hölje
 • Ultratunn design
 • Drivs av 4x 1,5V alkaliska celler (AAA)
 • Genomsnittlig batterilivslängd på 15 månader

Sammanfattning

Withings Body Comp är en avancerad personvåg som inte bara mäter din vikt, utan även ger dig en detaljerad analys av din kroppssammansättning. Den använder sig av bioelektrisk impedansanalys för att mäta kroppens fett, vattenprocent, muskelvikt, benmassa och visceralfett. Dessutom ger vågen en indikation på din kardiovaskulära hälsa genom att mäta din stående hjärtfrekvens och kardiovaskulära ålder. Med sin elektrodermala aktivitet kan den även mäta svettkörtelaktiviteten i fötterna. Vågens möjlighet att känna igen upp till åtta olika användare och automatiskt synka data till Health Mate-appen gör Withings Body Comp till ett bra val för den som vill följa sin hälsa noggrant in i minsta detalj.

Betyg: 4.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!

Ägde två av föregångarna till dessa vågar och de fungerade bra men båda lade av nästan på dagen när de var två år. Bara slockna. Bortsett från det var de nice. Hade även termometern och blodtrycksmaschetten :sweat_smile:

Jag har @Esse gamla withingsvåg här hemma. Den tuffar på bra än. Men vet inte hur gammal den är, men mer än två år.
Blodtrycksmanchetten har jag sneglat på men inte slagit till på än. Kanske för att tempmätaren jag köpte från dem hade lite halvkass byggkvalitet.

Jag har haft min Withings våg sedan 2011. Den används så gott som varje dag och den jag har mäter fettprocent (nåja) och vikt och laddar upp till Healthmate. Tror det var deras första modell.

1 gillning

Har den och använder den ofta, funkar bra och vi testade resultatet mot den som min hjärtläkare har och den va bra även mot den.

1 gillning