Willy Wonka-lekland var en AI-bluff - barn grät och polis tillkallades

Från sajten:
image

Hundratals familjer flockades till äventyrslandet som enligt bilderna skulle vara ett paradis för barnen.

Det skulle bli barnens stora dag när hundratals föräldrar som spenderat hundratals kronor skulle ta sina barn till äventyrslandet”Willy Wonka Experience” i Glasgow, Skottland. Reklambilderna lovade ett magiskt lekland med skogar gjorda av godisklubbor, gelégodis-vattenfall och flygande hästar – en plats där “chokladdrömmar blir verklighet.”

Priset för det här äventyret låg på 35 euro per biljett. Men när familjer anlände blev de rejält besvikna. Istället för ett godisfyllt äventyrsland fann de ett sparsamt dekorerat lagerhus med lite plastiga godisklubbor och kämpande skådespelare som poserade som Oompa Loompas.

I’m obsessed with this Willy Wonka disaster event in Glasgow. More and more images keep coming online. pic.twitter.com/wYQaIQh9KY

— Harry (@Recylopse) February 27, 2024

Bilderna som hade använts i marknadsföringen var endast AI-genererade bilder med falska löften. Bilderna som finns att se i den här länken visar tydliga tecken av att något är fel. Dagens AI har fortfarande svårt att teckna ord och siffror i skapade bilder och i flera av reklambilderna är orden felstavade. Polis tillkallades och arrangören House of Illuminati har sedan erbjudet full återbetalning till 850 missnöjda kunder.

Läs mer:

Lose Willy Wonka GIF

1 gillning