Waze gör rondellkörning lite enklare

Från sajten:
image

Undertecknad tycker Waze är den bästa navigatorn att använda sig av i bilen och nu blir den redan fenomenala appen ännu bättre.

Waze som ägs av Google är en navigations-app som håller sig levande dels av Google men även av alla användare som kan varna för trafikstockningar, olyckor och mycket mer. Idag meddelar Google på sin blogg att det kommer en rad nya funktioner. Bland annat så kommer Waze bli bättre på att visa var du ska ligga i en rondell beroende på vart du ska ur den något som många här i Sverige är riktigt usla på.

Waze kommer även kunna säga till när blåljuspersonal är på ingång i hög hastighet eller om de står parkerade i väggrenen så vi i god tid kan anpassa hastigheten. Sverige kommer inte få denna uppdatering än men Google skriver att fler länder än USA, Kanada, Mexiko och Frankrike kommer få stöd längre fram. Waze kommer även börja varna för när hastigheten på en väg ändras från till exempel 70 till 50 km/h så vi slipper få en fortkörningsböter om vi missar 50-skylten.

Vi kommer även börja få varningar för skarpa kurvor, fartgupp i vägen och vägtullar så vi slipper ta en flygtur med bilen i onödan. Waze kommer även veta våra mest körda sträckor och kan baserat på det ge oss information om trafikläget på den sträckan och få upp alternativ på andra alternativ. Allt ovan kommer skeppas ut globalt inom en snar framtid förutom funktionen gällande blåljuspersonal.

Källa: Google

4 gillningar