Wallbox elbilsladdare integreras med Tibber

Från sajten:
image

Wallbox och Tibber lanserar gemensam tjänst för att minska laddkostnaden för elbilsförare i Sverige och Nederländerna.

Det nya samarbetet innebär att elbilsägare med en Wallbox AC-laddare kommer att kunna använda smartladdning i Tibber-appen. Wallbox-laddare kommer även att bli tillgängliga i Tibber Store.

– Wallbox är glada över att samarbeta med Tibber för att kombinera våra intelligenta EV-laddare med deras Tibber-app och erbjuda våra kunder möjligheten att spara pengar på sina energikostnader, samtidigt som de lever mer hållbart. Tibber servar över 500 000 kunder i Sverige, Tyskland, Norge och Nederländerna och är en optimal partner för att hjälpa oss att påskynda övergången till e-mobilitet runt om i världen.” -Robin Palmgren, Country Manager för Sverige och Norge.

Med kombinationen av Wallbox hårdvara och Tibbers styrning så kan elbilsägare på ett smidigt sätt se till att ladda när elpriserna är lägre. Det här bidrar även till mer förnyelsebar energi i systemet. Genom att aktivera smartladdning i Tibber-appen så laddas bilen automatiskt till ett så lågt pris som möjligt. Det enda som behövs är att ställa in är en önskad avresetid i appen.

– Den nya integrationen med Wallbox utökar valmöjligheten för våra elbilskunder när de köper en ny laddbox och ger dem även tillgång till ett globalt varumärke med säkra produkter och riktigt snygg design.” -Filip Bertland, Sverigechef på Tibber.

Från och med den 4 juli så integreras Wallbox laddare i Tibber-appen och Wallbox bästsäljare Pulsar Max blir tillgänglig att köpa i Tibber Store.

1 gillning

Verkar fungera med Home Assistant också, är det denna man ska ha om min Easee skulle tilldelas ett användningsförbud kanske?