Wacom släpper ny ritskärm för nybörjare

Från sajten:
Wacom släpper ny ritskärm för nybörjare | Teknikveckan


image

Wacom meddelar idag att de lanserar en ny ritskärm som heter Wacom Cintiq 22 som är utformad för nybörjare.

I sitt pressmeddelande beskriver de Cintiq 22 som en ritskärm för de som är på en nybörjarnivå eller för kreatörer och designers som inte behöver en 4K-skärm som Pro-modellerna har. Prislappen ligger på 11 250 kronor och kommer lanseras i handeln i slutet av juli.

Skärmen är en Full HD med en upplösning på 1920 x 1080 och är på 15,6 tum. Ritplattan väger 1,9 kilo och den kommer utrustad med HDMI 1.4, USB 2.0 och strömuttag. Wacom skriver i sin pressrelease:

”Wacoms serie av kreativa ritskärmar har länge använts av professionella inom illustration, animation, spelutveckling, industridesign och fotografi och utkomsten av det som skapas av dessa alster berör oss alla flera gånger varje dag. Allt från senaste sedda animerade filmen från Hollywood eller senaste spelade tevespelet till de sportiga nya skorna du nyss köpte, så har Wacom garanterat haft en nyckelroll i de designprocesserna. Nu tar vi det vi lärt oss från proffs-produktion till en bredare marknad. Vi ser fram emot att hjälpa människor världen över att skapa digital konst”.

2 gillningar

Önskade jag hade mer fritid. Då skulle jag lätt köpa något liknande. Alternstivt en surface desktop. Rita är kul!

1 gillning

Någon som vet mer om hur det funkar? Kopplas den till en befintlig dator där man har bilderna och programvarorna och sedan att man sparar jobbet på datorn? Eller har denna OS och lagring?

Du kopplar den till befintlig dator med Windows/macOS.

Tackar.