Volvo kommer använda Epic Games spelmotor i framtida bilar

Från sajten:
image

Unreal Engine kommer snart inte bara vara känt för spel som Fortnite utan även för Volvos användargränssnitt.

Volvos senaste partnerskap är Fortnite-skaparna Epic Games. Volvo tänker använda deras välkända spelmotor Unreal Engine till att erbjuda fotorealistisk grafik i användargränssnittet i sina bilar. Detta kommer satsas först och främst på nästa generation av elbilar från biltillverkaren.

Fokus kommer ligga på att kunna rendera bättre grafik för vad radar, kameror och externa sensorer visar upp på skärmen. Den grundläggande grafiken från dessa kan ibland vara lite otydlig. Det är här Unreal Engine i realtid ska måla upp en mer fotorealistisk grafik av det som visas upp på skärmen. Dessutom kommer det bli mycket tjusigare i användargränssnittet.

Via: The Verge

Liknar fortnite ganska mycket redan tycker jag

2 gillningar

Den översta är ju världens största PR-flopp.

Den understa saknar radarn :scream::joy::flushed:

Testade det där med en kompis på en hyrbils XC60 för 4-5 år sedan.
Tyvärr bromsade bilen så blev odramatiskt...

Jag skulle gärna slippa all den renderade grafiken, på skärmen i min bil, av vad den tycker sig uppfatta av omgivningen. Det tar bara plats på skärmen och är distraherande. Ge mig större karta för navigering eller nån annan slags viktig information.

Ja, det är riktigt bra när det fungerar. Sambon blev påkörd vid ett övergångsställe. Bilen stannade tvärt. Blev en liten knuff bara

1 gillning