Volkswagen har slut på elbilar för året

Från sajten:
image

Det är svårt att tillverka bilar i dessa tider. Ännu svårare är det att få fram elbilar. Detta säger Volkswagens högsta chef.

Enligt Financial Times påstår Volkswagens koncernchef Herbert Diess att man i princip har sålt slut på elbilarna för i år. Herbert Diess är inte bara chef över Volkswagens bildivision utan ordförande för hela koncernen. Det inkluderar Audi, Porsche, Skoda med flera.

Det hela beror på komponentbrist ihop med efterdyningarna av Covid. Kriget i Ukraina skall också ha ställt till det för Volkswagen då de haft viss komponenttillverkning där.

Redan nu säljs begagnade elbilar för nypris och det lär inte bli bättre inom en överskådlig framtid. Det betyder att om du är intresserad av en elbil om ett år eller så så bör du fundera på att beställa den redan nu.

EU behöver 35 gånger mer av bla litium för att vi skall bli klimatneutrala till 2050. Men för att producera elbilar, batterier och teknik för vind, sol och vattenkraft behövs metaller som vi idag har brist på. Tyvärr hämtas dessa i dag från bla Ryssland trots att metallen finns i EU, men de gröna har i ju princip satt ett totalstopp för gruvor i EU, så jag vet inte hur detta skall fungera.

1 gillning

När en läser det så här så känner man ju bara “tokar”. Men bakom det hela finns det en massa människor som bor över eller i närheten av de här gruvorna. Vi har ju exempelvis aktuella fall här i Sverige som verkligen har många parametrar att ta hänsyn till.

1 gillning

OK, då lägger vi ner elektrifieringen och återgår till fossil kraft, eller? För varför skall andra länders människor “stå ut med gruvor” bara för att inte vi vill?

5 gillningar

Ungefär som de som vill ha vindkraft bara inte nära sitt eget hus

2 gillningar