VOI lanserar nya elsparkcyklar och elcyklar

Från sajten:
https://teknikveckan.com/kollektivtrafik/voi-lanserar-nya-elsparkcyklar-och-elcyklar/


image

VOI slog ned som en bomb i Sverige och började hyra ut elsparkcyklar till det svenska folket och idag finns bolagets elsparkcyklar att hyra i massvis av länder.

VOI har tidigare använt sig av både Ninebot och Xiaomis elsparkcyklar som är tillverkade för privatpersoner och inte gjorda för att stå ute hela dagarna i regn och rusk. Detta medför att många av elsparkcyklarna går sönder och nu har VOI istället tillverkat egna elsparkcyklar som heter Voiager 1 och 2. De klarar att åka upp till 50 km på en batteriladdning och har utbytbart batteri vilket betyder att bolaget bara kan byta batteriet istället för att hämta hem elsparkcykeln och ladda den. Voiager 2 kommer även utrustad med två däck fram för extra stabilitet medans Voiager 1 har likt andra elsparkcyklar ett däck fram och ett bak.

 

Utöver detta lanserar VOI även en el-cykel och VOI Cargo som är en eldriven lådcykel för dig som behöver få med dig lite prylar på resan. Bolaget kommer att expandera i fler länder så som Tyskland, Belgien, Polen och Italien under sommaren men det stora fokuset kommer att ligga på Tyskland och där man kommer vara igång nästa månad.

 

2 gillningar

Kommer dom här andra modellerna gå att låna i appen precis som el-scootrarna. Och därmed stå lite över allt på gator och torg?

1 gillning

Blir säkert 2 nya appar :joy:… ( nä de birde ju bli samma …)

1 gillning

Japp! När de kommer vet jag dock inte ännu, Tyskland var först ut med dessa!

1 gillning

Hur många kan de finnas? Känns som de räcker… haha

Alltså jag älskar det! Kan gärna bli fler, är ju ett gäng i centrala Stockholm nu :joy:

2 gillningar

Haha, ja jo… alla va typ lediga när jag va i stan i fredags… så hur poppis e de egentligen?

What, vi var inne igår och jag såg dom hela tiden, säker på att du var i Stockholm?

1 gillning

HAHA, ja inte fan va jag i oslo inte… :joy:

Känns som att några pumpar in massa pengar i den här branschen? Nåt att skriva en artikel om? Vem ligger bakom?

Voi har väl tagit in 500 miljoner.

Tacka Stenbeck mfl för det: Europe’s leading e-scooter sharing startup VOI Technology raises $50 million to expand across Europe | EU-Startups