Vinyl krossar CD-försäljningen för andra året i rad

Från sajten:
image

1987 gick CD-skivan om vinylskivan i försäljning och det förblev så. Men 2022 och 2023 blev det återigen ändring på det.

Det är 17 år i rad som vinylförsäljningen växt sig starkare för varje år som gått. Men det var 1987 som cd-försäljningen gick om vinylskivan och sedan dess har det varit så. Trenden har dock vänt och nu har vinylskivans försäljning krossat cd-skivan för andra året i rad enligt Recording Industry Association of America (RIAA).

43 miljoner vinylskivor såldes förra året, vilket är 6 miljoner fler än cd-skivorna som såldes samma period. Dessutom har intäkterna för vinyl ökat och slagit cd-skivan på fingrarna. Den är såklart snäppet dyrare också, men hela 1,4 miljarder dollar har vinylskivan skrapat ihop medans cd-skivan får nöja sig med ynka 539 miljoner dollar.

Bild: RIAA

De glada nyheterna är ändå att fysiska formaten lever vidare, för visst är det trevligare att kunna hålla i sin musik med ett omslag i fysisk form, även om streaming är den bästa uppfinningen sedan skivat bröd.

Streaming står sig starkt och består av över 80 procent av all musik vi konsumerar. Men som vi förutspått tidigare så kommer nog inte cd-skivan dö ut helt. För det finns få format med digitalt ljud som kan slå den lilla runda plastskivan.

Via: The Verge.

2 gillningar

Record Player Vinyl Records GIF

1 gillning

:thinking:

förutspått
:face_with_peeking_eye:

1 gillning

Jaja, jag märkte det. Ibland går det lite för snabbt i huvudet när man skriver! :joy:

1 gillning

Dennis, låt de inte spotta på dig. :joy:

1 gillning

"krossar"

Detta är ju goda nyheter för @RolexJocke. Då finns det ju fortfarande hopp om appfritt musiklyssnande.