Vinterskor

Jag tycker det är sjukt mycket för ett par skor, generellt sett. Men…

Jag har ju en hel del skor men det är trainers. En gång i tiden fick jag för mig att köpa ett par Bally-skor, riktigt sköna är de. De kostade vid tillfället 2000 kr och det var sjukt mycket pengar för ett par skor men jag ansåg att det var en investering då de skulle hålla länge. Numera har jag förstått det som att samma sko idag kostar 4000-5000 kr, vilket jag aaaaaaaaldrig skulle betala.

Så ja, är det en investering sedd att hålla över ett antal år (5-10) så kanske jag skulle kunna tänka mig det. Skulle det dock vara ett utlägg för ett par skor som sedan bara skulle hålla en eller två säsonger så skulle jag personligen aldrig betala det.

Men igen, detta är ju högst subjektivt :slight_smile:

Här är vi helt enig. För snart 15 år sedan började jag köpa Engelska randsydda skor. På pappret kan de verka snordyra. Jag har kvar samtliga skor jag köpt. Ett par fick jag byta hela sulan på. Ett annat par har jag sulat om. Det är allt. På snart 15 år. Knepet är att kosta på sig dem från början och dessutom köpa (minst)två par då de aldrig ska bäras två dagar i rad.

3 gillningar

Gott :blush:. Folk tycker jag är dum i huvudet som för liknande resonemang.

Som parentes har jag ett par blundstone som är 7 år gamla plus ett par kavat som är 6 åt gamla. Skiljer typ 2-300 i pris. Blundstone är bara att kasta när sulan är slut, kavat går att sula om…

1 gillning

Har ett par Meindl kängor som jag använder under vintern när lågskor inte passar. De har ett listpris på 2500 kr. Inte så farligt med tanke på att jag haft dem i snart 10 år och de ser fortfarande fina ut. Köpte dem för 1600 på rea dock.

2 gillningar

De skor jag byter ut nu är ett par Bally Curling, inte kända för världens högsta kvalitet men kostar ca 4000. Men jag har haft dem sedan slutet på 90-talet. Jag har bytt dragkedja på dem en gång och de senaste två säsongerna har dragkedjan pajat igen. Sedan är sulan i princip helt slät. Men helt ok efter 20 år… Men det är för min del inte så många mil man går i vinterkängor. Jag byter i princip alltid på jobbet. Vägrar kliva omkring med kängor på kontoret.

Ur miljösynpunkt är det helt rätt tänkt! Att köpa kvalité minskar också mängden avfall. Apple är ju ett bra exempel på detta, vars produkter har ett relativt långt liv. Sedan är det givetvis så att alla inte har ekonomi n.

1 gillning

Absolut. Det är som alltid - “you only cry once”.

Allt detta är ju då givetvis endast hållbart under förutsättning att de skor man köper håller under många år.

Gör mina egna icdbugs. :joy::joy:

2 gillningar

Perfekta att springa in med och hämta mobilen man glömde…:sweat_smile:.

3 gillningar

Framförallt på klinkers. :joy::joy::joy:

2 gillningar

åtusan - det finns alternativ till gympadojor som både blir blöta genom hålen i sulorna och tyget ovanför!

Ta på dig ett par ”foppatofflor” så rinner vattnet ut ur hålen. :wink:

2 gillningar

Idag när jag skulle gå till jobbet och precis skulle gå ut genom ytterdörren kom jag på att jag glömt mobilen i köket. Det var bara att krypa över golvet… 🤦 Är nog rätt bra grepp på parketten iofs…

Som väglaget är just nu här så är jag glad att jag har mina Icebugs. Jag går mycket mer avslappnat och spänner mig inte lika mycket som med odubbat. Annars blir det alltid nån sträckning när jag halkat till.

1 gillning

Ja, idag var det riktigt halt på gatorna här i Lkpg. Höll på att dratta på ändan vid ett tillfälle men det klarade sig.

Nja :thinking:

Tror nog mer på detta :wink:

Sneakers året runt…!

1 gillning

Vi får aldrig snö, men var 22 grader idag när jag körde hem och insåg att jag behöver ha dubbla tjocktröjor!

3 gillningar

Vilken modell har du? Jag köpte några som heter Metro2.

Mina heter Jokk tror jag, så föregångaren till de HÄR.
Kollade på Metro2 också, men de passade inte mina fötter, skorna var lite för smala i fram.

Dessa köpte jag på XXL för 799.

1 gillning

Nu har jag testat mina dubbade vinterkängor några dagar. Två ”träningsrundor” à la powerwalk och lite annat gående dessa dagar och jag säger wow, vilket grepp. Skillnad som natt och dag. Sedan är de väldigt bekväma som promenadkängor. Funkar i butiker på sten/klinkergolv utan att bli hala. Men låter som en pansarbandvagn tar sig fram på asfalt. Köper man de jag köpte måste de flesta ta en halv till en storlek större för att komma i skon. Trång vrist.

1 gillning