Vi har träffat Viaplays kommande maskot Fixi

Från sajten:
https://teknikveckan.com/filmochserier/vi-har-traffat-viaplays-kommande-maskot-fixi/


image

Viaplay har under en längre tid arbetat med att ta fram en helt egen karaktär och maskot för deras egna barnsektion på sin streamingtjänst Viaplay och vi har varit på besök och hälsat på Fixi, eller rättare sagt skådespelaren och teamet bakom den animerade karaktären.

Fixi är framtagen med hjälp av en skolklass sjuåringar som har fått tycka till och hjälpa till att forma Fixi som spelas av barnprogramsprofilen Sara Edwardsson och hon står även för manus. I serien så kommer Fixi tillsammans med tittarna lösa gåtor, transportera sig till olika miljöer och tittaren kommer att involveras i serien. Viaplay har valt att göra serien interaktiv och i varje avsnitt kommer tittaren få leta efter en karaktär som gömmer sig någonstans i avsnittet. När karaktären är hittad så trycker man på den antingen på sin surfplatta, telefon eller med fjärrkontrollen.

viaplay_attefors

Hela serien är gjord med hjälp av avancerad VR-teknik och därför har skådespelaren Sara Edwardsson en något annorlunda hjälm och dräkt på sig i bilden ovan. I studion där serien spelas in finns flertalet infraröda kameror uppsatta som registrerar varje rörelse som görs både med kroppen och i ansiktet. Alla dessa rörelser skapar sedan ett ”skelett” och sedan designar de karaktären runt det skelettet.

Fixi som karaktär är en glad och teknikintresserad ekorre som inte räds av att lösa matematiska pussel och ge sig ut på äventyr i den stora världen Playland som är landet bakom Viaplay-skärmen. Med vid sin sida har hon sin elvispsdrönare Elis.Vi fick tillgång till avsnitten som lanseras nu på fredag och min dotter vill inte sluta titta, så det får vi nog ändå säga är ett bra betyg. Att kunna skapa en digital värld på detta sätt är helt klart imponerande och det visar vägen för hur produktioner i framtiden kommer göras i allt större utsträckning.

Är ni sugna på att spana in Fixi så kommer serien gå att se på Viaplay från och med den 13 september.