Vi har testat nya produkter från mophie

Från sajten:
Vi har testat nya produkter från mophie | Teknikveckan


image

Gänget på mophie ligger inte på latsidan när det kommer till att ta fram nya produkter och vi har testat de senaste produkterna i deras gedigna produktportfölj.

Wireless charging pad

Det här är deras uppföljare på deras första Qi-laddare och en hel del har förbättrats. Den första modellen var omsluten av ett gummiliknande material som relativt enkelt samlade på sig damm. Den nya modellen har istället en smal gummilist runt hela laddaren som håller telefonen på plats medans framsidan har en pianolackad finish som ser mer elegant ut än föregångaren. Det finns även en diskret lampa som tänds när en Qi-kompatibel enhet placeras på laddaren och denna lyser väldigt svagt och stör oss inte i ett kolsvart rum.

Wireless charging pad klarar att ladda upp till 7,5W och har du ett skal som inte är tjockare än 3mm så fungerar laddningen ändå. Priset ligger på 39,95 euro och går att köpa hos mophie.

Powerstation XXL

Mophies senaste Powerstation XXL kommer utrustad med två USB-A-portar och en USB-C-port, vilket betyder att tre enheter kan laddas samtidigt. Via USB-C-porten laddar du upp Powerstation men den går även att använda för att ladda dina prylar. Batteriet är på 20 000mAh och den klarar av att ladda både mobiltelefoner och surfplattor med lite större batteri och ger totalt 73 timmar extra batteri till dina enheter. På sidan har vi en indikator som visar batteristatus och Powerstation XXL är insvept i ett tyg som ger laddaren lite mer karaktär jämfört med många andra powerbanks som finns på marknaden.

Tyvärr har laddaren inte stöd för PD (Power Delivery) och anledningen till detta är förmodligen för att hålla kostnaden nere då Powerstation XXL har ett lägre pris än bolagets andra powerbanks som har runt 20 000mAh. Max-effekten ligger på 5V 3A (15W) så det går inte att ladda din dator med laddaren. Vi tycker trots avsaknaden av PD att detta är ett riktigt prisvärt alternativ då laddaren i skrivande stund kostar 599 kronor. Något som är lite synd är att USB-A till USB-C-kabeln som följer med i kartongen för att ladda powerbanken är väldigt kort.

Summering

Mophie har släppt två riktigt bra produkter och vi tycker att den uppdaterade Wireless Charging Pad är trevlig att titta på och smälter in på skrivbordet eller nattduksbordet. Det är även ovanligt att skicka med strömadapter till Qi-laddare och här får Mophie ett plus i kanten för att inkludera det i kartongen. Powerstation XXL har en trevlig design och tyget gör att den sticker ut ur mängden. Att kunna ladda tre enheter på en gång är en stor fördel som gör att den är en utmärkt resekompis som ser till att alla enheter har ström under dagen.

Nja, kommer aldrig att köpa en så kraftfull laddare utan PD.