Vattenläckagesensorn Ikea Badring ute på hemsidan

Från sajten:
image

Den kommande vattenläckagesensorn Ikea Badring har dykt upp på svenska hemsidan. Den får ett pris på 99 kronor och fungerar med hubben Ikea Dirigera.

Ikea Badring är den senaste av tre sensorer från möbelföretaget som kommer att lanseras inom kort. Tidigare har såväl Parasoll (dörr- & fönstersensor) samt Vallhorn (rörelsesensor) lanserats.

Badring kan hjälpa till att detektera vattenläckor där den placeras. Förslagsvis i badrum, kök eller under vattenburna element. När vatten detekteras ljuder den inbyggda sirenen. Kapslingsklassen är IP44 och den använder ett vanligt AAA-batteri för att fungera.

Utöver pipet den avger så kan användare få notis om vattenläckage via sin mobiltelefon och Ikea Home Smart. Badring fungerar inte med den äldre Ikea Trådfri Gateway utan enbart med den nyare Ikea Dirigera.

Arbetstemperaturen är 0-40 °C och den mäter 7 x 4 x 1,9 centimeter. Protokoll som används för kommunikation är Zigbee 3.0 liksom deras andra sensorer.

Rekommenderat pris för Ikea Badring är 99 kronor och mer information finns att läsa via länken nedan.

Källa: Ikea

3 gillningar

Bra namn :slight_smile:

Yes, it is always bad when it rings. :grin:

Den skulle man haft förra veckan :joy::joy:. Får köpa på mig den och nya Dirigera så fort jag kan börja jobba igen! Skönt att få notis lite innan hela badrummet är fyllt av vatten nästa gång haha