Vattenflaskan som smaksätter vanligt vatten genom doft

Från sajten:
image

Nu lanseras världens första vattenflaska som fixar smaken genom doft. Vi pratar neurovetenskap, design och nytänk när Air Up intar marknaden.

Kranvatten är på alla sätt bra för oss människor men många av oss vill gärna ha smak på vattnet när det dricks. Här kommer Air Up in i bilden som är världens första vattenflaska där vanligt kranvatten förvandlas till smaksatt sådant – detta genom doft. Helt utan artificiella tillsatser och sötningsmedel samt miljövänligt och naturligt.

Med hjälp av neurovetenskap och nytänk får Air UP oss att tro att vi dricker smaksatt dryck när det i verkligheten bara är vanligt vatten. En tillsats med doft får oss att tro att det är smaksatt och vi lurar hjärnan på ett intuitivt sätt.

Air Up

Air Up består av en återanvändningsbara vattenflaska som rymmer 650 ml samt poddar med naturliga aromer från frukt, grönt och kryddor. Totalt finns det 22 unika smaker att välja på.

Bland de smaker som finns hittar vi:

  • litchi/ros
  • fläder
  • blåbär
  • hallon
  • mango
  • passionsfrukt
  • basilika/citron
  • cola
  • iskaffe m fl

Varje podd ger minst 5 liter smaksatt dryck.

Hur fungerar det att smaka med näsan?

Det handlar om den retronasala doften som lurar hjärnan till att tro att doft är smak. Flaskan fylls med vatten, det medföljande sugröret stoppas i och fästs i munstycket är smakpodden placeras. När du dricker skapas ett sug som inte bara transporterar vattnet utan även luft från podden till munnen. Väl i svalget stiger den smaksatta luften från vattnet till näsans luktcentra och upplevs som smak i hjärnan.

Air Up bidrar till att minska konsumtionen av plast samtidigt som koldioxidutsläpp för transport minskas.

Ett startkit med Air Up kostar från 369 kronor och smakpoddarna från 69 kronor, kan köpas från och med den 17 mars på se.air-up.com

Källa: Pressmeddelande

Intressant koncept. Hade varit kul att testa och/eller läsa en recension.
En sak jag funderar på är att de där kapslarna är rätt dyra samtidigt som jag förstår att det är för att man får ut rätt många liter smaksatt vatten, men det jag undrar är om man öppnar en ny kapsel och dricker säg 3liter och sen glömmer av sin flaska i en vecka, kommer det fortfarande smaka gott om jag fyller på den med nytt vatten eller är kapseln förbrukad då?