Vässla släpper en elcykel vid namn pedal

Från sajten:
image

Elfordonstillverkaren Vässla har presenterat ett nytt fordon, den här gången en cykel.

Deras tidigare elfordon har varit en elskoter och en cykel utan pedaler som de döpte till Bike. Deras nya cykel ser mer ut som en traditionell cykel och har pedaler. Antagligen därav namnet Pedal.

The Vassla Pedal

Pedal klockar in på 19 kilogram, ett avtagbart batteri som sitter i ramen på cykeln. Batteriet är på 250W och levererar en distans på hela 100 km, upp till 25 km/h och ett vridmoment på 45 Nm. Designen påminner om Cake med en enda bred mittenram som binder ihop styre och framgaffel med sadel och bakhjul. Cykeln har en brant framgaffel och placerar sig som en pendlingscykel som gör bäst i från sig på asfalt.

The Vassla Pedal

Cykeln saknar kablar och displayer. Hjulen har en storlek på 24 tum. Något som Rickard Bröms säger ska passa alla i och med att en elcykel har en elmotor som driver på och då inte är beroende av hjulstorleken som en faktor. Cykeln ska gå att koppla ihop med telefonen och gå att låsa upp genom en app. Vässla kallar detta nästa generations IoT-anslutningssystem och med appen styr vi inte bara digital upplåsning utan även spårning av cykeln i realtid, varningar för stöldförsök och resehistorik.

Vi har gjort en 30.000 kronors elcykel som alla har råd med och alla kan sitta bekvämt på. Ett pendlingsmonster, något du kan åka ett par mil på varje dag”, säger han.

Vässla Pedal kommer till Paris och Madrid först. Någon gång under hösten kommer Vässla att lanseras på ytterligare en marknad, vilken det blir är fortfarande inte officiellt. Sverige får tyvärr vänta på cykeln till mars månad. Men redan på torsdag då Pedal officiellt visas upp kommer det gå att förbeställa den.

The Vassla Pedal

Cykeln går att köpa rakt av men är tänkt som prenumerationsmodell och kommer finnas tillgänglig i tre olika prenumerationsmodeller: Flex, 6 eller 12-månaders prenumeration. priset är enligt Feber 899 kronor för Flex med 499 i startavgift. Med 6 månader slipper vi startavgiften och med 12 månader går priset ner till 799 kronor i månaden. Ska Pedal betalas rakt av är priset 29 900 kronor, eller 24 900 kr om den förhandsbokas.

Via