Värmen från Netatmo Smarta Radiatortermostater

Från sajten:
Värmen från Netatmo Smarta Radiatortermostater


image

Värmen på elementen är allt som oftast något vi inte justerar mer än några få gånger per år. Även om det är för kallt eller varmt så tenderar de flesta att sätta på sig en tröja eller öppna ett fönster snarare än att pilla på radiatorerna då effekten tar en bra stund innan den kommer. Netatmo har löst detta genom att på vi på elementet byter ut termostatventilen till en smart termostatventil.

Netatmo

Att enbart byta ut analoga saker till smarta för sakens skull och kunna styra dem via telefonen är någon vi tidigare förklarat som dumt. Men Netatmo har med de här smarta termostatventilerna gjort något utöver vad vi visste att vi ville ha.

Det första vi kan göra med de här är så klart att ställa in önskad temperatur och så reglerar vredet elementet efter hand som temperaturen ändras i rummet på grund av andra omständigheter. Varje smart termostatventil går att ställe enskilt för att kunna ha olika temperatur i olika rum. Det här är grundfunktionen. Men vad som verkligen gör de här smarta termostatventilerna till ett riktigt trevligt tillskott i det smarta hemmet är att de även kan tolka plötslig kyla som att ett fönster är öppet och stänger då av värmen för att spara el. De smarta termostatventilerna har även koll på solljus och om rummet används eller ej och reglerar temperaturen efter detta. Netatmo själv hävdar att vi kommer spara 37% av vår elkonsumtion med smarta termostatventiler.

Netatmo

Alla har vi den där vännen som alltid fryser. Även det här har Netatmo tänkt på. De kallar det Manuell Boost och höjer temperaturen tillfälligt under tre timmar. Netatmo har även olika lägen så som Comfort mode där temperaturen sänks i de rum du inte är i eller Comfort mode+ där badrummet för en högre temperatur medan resten av huset får en sänkt temperatur. Eko Mode i sin tur sänker temperaturen när vi lämnar hemmet för att spara el vilket i sin tur sparar pengar. Enheterna går att styra med smarta hem systemen så som HomeKit och Google Home och därmed fungerar det att med rösten säga till Siri eller Google Assistent om vi vill höja eller sänka temperaturen. Men för de som fortfarande vill vrida på termostaten så är det också fullt möjligt.

Netatmo

Enheterna är i transparent plexiglas och jämfört med alla reglage vi tidigare haft så är de här de absolut snyggaste vi haft och med i paketet kommer alla möjliga ringar som ska hjälpa oss att fästa dem på våra element oavsett fabrikat.

netatmo

Sammanfattning och betyg

 • Produktkvalité: 10/10.
 • Funktion 10/10.
 • Design: 10/10.
 • Valuta för pengarna 7/10.
 • Installation 7/10.

Totalbetyg 9/10

Plus

 • För de som betalar för sin el och gillar smarta hem är det ett givet köp.
 • Går att ställa in en gång och sen aldrig pilla på

Minus

 • Även om Netatmo skickar med instruktionsbok för hur vi ska installera så är det en del pillande för att lista ut vilka olika fästen som ska användas
 • Inget som tydligt kan visa för vännerna om hur smart hem du har.

Detaljer

 • Anslutning: kopplar upp via en brygga som ansluter till ditt nätverk. Det medföljer fästen till de flesta radiatorer på marknaden.
 • Färger: Transparent Plexiglas, går att byta ut en färgad klisterlapp på dem i fyra olika färger.
 • Pris: 1999
 • Tillgänglig i Sverige via bland annat Lifestylestore.se.
 • I boxen: 2 Smarta Radiatortermostater, 2 × 6 elementadaptrar (M30 × 1,5, M30 × 1,0, M28 × 1,5x Danfoss RAVL, Danfoss RA, Giacomini) för att passa de flesta vattenburna element, 1 relä, 1 nätadapter för reläet, 2 × 4 självhäftande färgremsor och 2 × 2 AA-batterier